Flypassasjerer til sykehus etter turbulens

Ambulansen sto klar ved gaten da flyet landet. Se video!

En passasjer lå og sov uten setebeltet da turbulensen inntraff. Personen ble kastet av setet og lagde hull i taket i kabinen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under torsdagens flight fra fra den karibiske øya Grenada til Miami i den amerikanske delstaten Florida at flere passasjerer ble skadet.

Se video øverst i artikkelen.

Flyet fra American Airlines ble truffet av kraftig turbulens og flere passasjerer ble kastet av setene sine.

– Det var skrekkelig, jeg skalv i lang tid etterpå, forteller passasjer Hayden Redhead til ABC News .

Les også: Fant blindpassasjer i bagasjerommet

– Skiltet lyste

I en uttalse skriver American Airlines at «skiltet med 'Fest setebeltet' lyste på dette tidspunktet, og pilotene hadde ingen indikasjon på at turbulensen ville inntreffe. Flyet landet uten ytterligere hendelser.»

Ifølge passasjer Redhead stemmer det at skiltet lyste da flyet begynte å riste, men han forteller at flere passasjerer lå og sov på dette tidspunktet.

– Et par rader foran meg satt det en og sov, uten setebeltet festet. Han ble kastet så høyt opp i luften at han ødela taket i kabinen, sier han.

HARDT SMELL: En flypassasjer tok dette bildet etter at den sovende medpassasjeren traff taket med hodet under den kraftige turbulensen. Foto: KameraOne / ABC News
HARDT SMELL: En flypassasjer tok dette bildet etter at den sovende medpassasjeren traff taket med hodet under den kraftige turbulensen. Foto: KameraOne / ABC News

Til sammen fem passasjerer ble fraktet til sykehus for mindre skader etter flighten.

Les også: Utslitte flyteknikere jobbet med feil fly - British Airways-maskinen måtte nødlande

Fra klar himmel

ABC News har ved hjelp av eksperter kommet frem til at flyet må ha blitt truffet av turbulens fra klar himmel. Fenomenet er nærmest umulig for pilotene å forutse og synes ikke på noen radarer.

Den intreffer når en hurtig jetstrøm går parallelt med en saktegående. Midt mellom disse to blir luften forstyrret og når et luftfartøy flyr over dette, kan det fort bli humpete.

The Miami Herald melder at det var 74 passasjerer og 5 besetningsmedlemmer ombord i flyet.

Se også: Så seg nødt til å lande da flypassasjer ble ufin

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus