Polske soldater rydder eksplosiver på jakt etter nazi-gulltog

Her søker soldatene etter eksplosiver. Se video!

Søket etter det beryktede toget fullt av nazi-skatter er i gang. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polske soldater feiet tirsdag over området hvor nazistenes beryktede gulltog ble funnet i august. Området er dekket av eksplosiver og soldatene jobber med å rydde vei for et grundigere søk.

– Vi har nå søkt på en dybde på én meter ned i bakken, og senere skal vi gå grundigere til verks og søke dypere på hele området, sier Zbigniew Buganik, major og sjef for gruppen med de 19 soldatene som har fått oppdraget.

Det var for litt over en måned siden at to skattejegere hevdet de hadde funnet et beryktet tog fullt av skjulte nazi-skatter. Toget skal stamme fra andre verdenskrig og like etterpå ble funnet bekreftet av myndighetene.

Men like raskt ble folk advart mot å forsøke å ta seg inn til toget da myndighetene fryktet området var fullt av landminer.

– Hvis nazistene har gjemt toget her kan de ha plassert eksplosiver rundt det for å beskytte det fra skattejegere og soldater, forklarer majoren til Reuters.

Forrige uke meldte NTB at de to skattejegerne som fant toget nå er anmeldt for å bruke metalldetektor uten tillatelse, og at den polske riksantikvaren frykter at en strøm av skattejegere skal forstyrre det offentlige søket etter toget.

Bakgrunn: Polske myndigheter bekrefter funn av nazi-tog

Personvernpolicy