FN: Så mange som 130 kan være drept i luftangrep mot bryllup i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så mange som 130 mennesker kan ha blitt drept i luftangrepet som rammet en bryllupsfest i Jemen, opplyser FN tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftangrepet i landsbyen Wahija utenfor havnebyen Al-Mokha mandag ser dermed ut til å være det blodigste mot sivile siden en allianse ledet av Saudi-Arabia gikk til krig mot lokale opprørere i mars.

Den saudiledede koalisjonen avviser tirsdag på ny at den står bak angrepet, til tross for at alliansen kontrollerer store deler av jemenittisk luftrom.

– Koalisjonen har ikke utført noen luftangrep i området de siste tre dagene. Dette er helt feil, sier talsmann Ahmed al-Assiri om anklagene.

En talsmann antydet mandag at lokale militsgrupper kan ha avfyrt prosjektilene som drepte bryllupsgjestene.

Telt

FN jobbet tirsdag med å bekrefte det høye tallet på drepte sivile.

– Dersom tallene er så høye som det tyder på, kan dette være den enkeltstående hendelsen med høyest dødstall hittil i konflikten, sier Rupert Colville, talsperson for FNs menneskerettighetskontor i Genève.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han opplyste samtidig at nesten to tredeler av de over 2.300 sivile dødsofrene i krigen i Jemen, er drept i luftangrep utført av den saudiledede militæralliansen.

Lokale innbyggere har fortalt at to missiler slo ned i teltene der bryllupsfesten sto i Wahija ved Rødehavet. Det var en innbygger med bånd til de jemenittiske Houthi-opprørerne som feiret bryllup.

Mange av ofrene skal ha vært kvinner og barn.

2.355 sivile drept

En kilde ved et lokalt sykehus i Maqbana, dit døde og skadde ble brakt, opplyste tirsdag at dødstallet er steget til 131. Mandag opplyste landets helsedepartement at 76 personer ble drept da kampfly fra den arabiske militæralliansen bombet bryllupsfesten.

I helgen ble Saudi-Arabias militærallianse anklaget for å ha stått bak et angrep som kostet 25 sivile menneskeliv i landsbyen Bani Zela. Koalisjonen nekter også for å stå bak dette angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Internasjonale menneskerettighetsgrupper har slått alarm om det økende antallet sivile ofre for konflikten i det fattige landet helt sør på Den arabiske halvøy. Minst 2.355 av over 4.500 mennesker som er bekreftet drept mellom slutten av mars og 24. september, var sivile, ifølge FN, som understreker at begge parter i konflikten har drept sivile.