Lederen i Representantenes hus går av

Presidenten i Representantenes hus, republikaneren John Boehner, fratrer sin stilling.
Presidenten i Representantenes hus, republikaneren John Boehner, fratrer sin stilling. Foto: Joshua Roberts / Reuters

Flertallslederen i Representantenes hus, republikaneren John Boehner, fratrer sin stilling i slutten av oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boehner kunngjorde fredag at han 30. oktober trekker seg fra en av de mektigste vervene i amerikansk politikk.

Avgjørelsen fra 65-åringen som har vært i Kongressen i 25 år og vært flertallsleder i Representantenes hus i nesten fem år, kom brått på.

– Planen min var å bare å være leder fram til utgangen av fjoråret, men jeg ble værende for å gi kontinuitet. Jeg ser det imidlertid slik at langvarig uro innad i ledelsen kommer til å gjøre ubotelig skade på forsamlingen, sa Boehner fredag.

Boehner har blitt utfordret hardt av egne partifeller på alt fra offentlig forbruk til anti-abort-saker. Mange av partifellene ønsker å fjerne budsjettstøtten til organisasjonen Planned Parenthood, som opplyser om familieplanlegging og driver flere abortklinikker.

65-åringens avgjørelse om å trekke seg kommer dessuten til utløse en intens kamp om kontrollen av Representantenes hus når USA forbereder seg på presidentvalg i november neste år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus