Filippinenes president uttaler seg om kidnappingen

Kontoret til Filippinenes president Benigno Aquino III sendte tirsdag ut en pressemelding om kidnappingen i landet der en nordmann er en av de fire bortførte. Her hilser han på den amerikanske admiralen Harry Harris (til venstre) som leder USAs stillehavsflåte.
Kontoret til Filippinenes president Benigno Aquino III sendte tirsdag ut en pressemelding om kidnappingen i landet der en nordmann er en av de fire bortførte. Her hilser han på den amerikanske admiralen Harry Harris (til venstre) som leder USAs stillehavsflåte. Foto: Romeo Ranoco / Reuters

Kontoret til Filippinenes president Benigno Aquino III sendte tirsdag ut en pressemelding om kidnappingen i landet der en nordmann er en av de fire bortførte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der bekreftes det at en av dem er 56 år gamle Kjartan Sekkingstad, som er daglig leder for feriestedet Holiday Oceanview Resort på øya Samal der kidnappingen fant sted rundt midnatt natt til tirsdag.

I 4-tiden om morgenen fant en sikkerhetsvakt en lapp rundt en halv kilometer fra marinaen der elleve bevæpnede menn i to båter dukket opp. På lappen står på det lokale språket: «Frihet for vår kommandant», fremgår det av pressemeldingen.

Den er undertegnet NPA, en forkortelse for den filippinske geriljaorganisasjonen New Peoples Army, som er tilknyttet landets kommunistparti.

To skadd

I meldingen vises til at en sikkerhetsvakt på feriestedet rapporterte om det som hadde skjedd et kvarter før midnatt natt til tirsdag ved politistasjonen på Samal.

Den innledende etterforskningen viste at kidnapperne hadde dukket opp i to båter klokka 23.23 mandag i sivilt antrekk med ryggsekker og bandolærer, bevæpnet med to lange og flere korte skytevåpen.

Noen av dem stormet så om bord i yachten til et ektepar og forsøkte å bortføre dem, men de mislyktes fordi paret gjorde motstand og klarte å rømme. De to ble i all hast brakt til sykehus der de ble behandlet for hodeskader, heter det.

Bakgrunn: Bekrefter bortføring av nordmann på Filippinene

Opprettet egen gruppe

Mennene tok deretter nordmannen, to canadiske menn og en filippinsk kvinne til fange og forsvant i båtene i en ikke kjent kurs.

Politiet på Samal har opprettet en egen gruppe – «Special Investigation Group Oceanview» – som ene og alene skal etterforske bortføringen, opplyser presidentens kontor.

For øvrig har hæren tidligere opplyst at det ikke ble avfyrt noen skudd under hendelsen.

Personvernpolicy