Tyrkia har brukt 62 milliarder kroner på flyktningene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia har siden krigen i Syria startet i 2011 brukt 62 milliarder kroner på å ivareta 2,2 millioner flyktninger, opplyser visestatsminister Numan Kurtulmus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i år har den tyrkiske kystvakten reddet 53.228 flyktninger og migranter som var på vei til Europa, mens 274 er bekreftet omkommet i tyrkisk farvann, sier Kurtulmus ifølge TV-kanalen NTV.

Tyrkia er det landet som har tatt imot desidert flest syriske flyktninger av alle. Mesteparten av syrerne som får beskyttelse i Tyrkia har imidlertid ingen rett til å arbeide, og det er problemer med å skaffe bolig til alle, ifølge rettighetsgrupper. Om lag 10 prosent av de syriske flyktningene i Tyrkia bor i flyktningleire som myndighetene har opprettet.

Kurtulmus' kommentarer fredag kom samme dag som Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier er på besøk i Tyrkia. Samme dag uttalte Frankrikes president François Hollande at han på EUs krisetoppmøte onsdag neste uke vil be om tettere samarbeid med Tyrkia. EU må samarbeide med Tyrkia for å sikre at flyktninger og migranter som er i Tyrkia, fortsatt kan få bli der og ha tilgang på alt de trenger til krisen i Syria er løst, mener han.

Les også: Regjeringen bevilger 227 millioner ekstra til flyktningkrisen - beløpet blir latterliggjort