Minst 82 omkom i gasseksplosjon i India

FRYKTELIG EKSPLOSJON: Folk stimler sammen etter eksplosjonen i en restaurant i Jhabua-distriktet i Madhya Pradesh i India 12. september.
FRYKTELIG EKSPLOSJON: Folk stimler sammen etter eksplosjonen i en restaurant i Jhabua-distriktet i Madhya Pradesh i India 12. september. Foto: Str / Afp/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 82 mennesker omkom og mange ble skadd da flere gassbeholdere eksploderte inne på en fullsatt restaurant i India lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken fant sted i Jhabua-distriktet i delstaten Madhya Pradesh, og den to etasjer høye restauranten var full av skolebarn og kontoransatte som var i ferd med å spise frokost, opplyser politiet.

– Det er funnet 82 omkomne og rundt 100 ble skadd, opplyser lederen for helsemyndighetene i området, Arun Kumar Sharma.

Dynamittlager

Tilstanden til flere av de skadde betegnes som kritisk og politiet frykter derfor at tallet på omkomne kan stige ytterligere.

Fire gassbeholdere skal ha eksplodert inne i restauranten og politiet mistenker at det også lå lagret dynamitt i bygningen eller i et av nabohusene.

– Det virker som om noen hadde lagret sprengstoff som benyttes til gruvedrift i en av bygningene. Etterforskningen vil gi endelig svar på dette, sier polititalsmannen Seema Alava.

Store skader

Eksplosjonen var så kraftig at flere bygninger i nabolaget raste sammen, mens andre fikk til dels store skader.

Årsaken til gasseksplosjonen på den populære restauranten, som lå tett ved en busstasjon, er ikke kjent.

Eksplosjoner i gassbeholdere som brukes i forbindelse med matlaging er ikke uvanlig i India og koster ofte menneskeliv.