Meny

– Drapsmann i Virginia planla å drepe mange flere

Guvernør Terry McAuliffe og kona Dorothy møtte ansatte hos tv-kanalen WDBJ fredag. Foto: AP/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den forbitrede mannen som drepte to unge journalister på direkte-TV i Virginia, syntes å være fast bestemt på å skade mange flere mennesker før han tok sitt liv, sa guvernør Terry McAuliffe fredag.

McAuliffe besøkte studioene til TV-kanalen WDBJ i Roanoke fredag, to dager etter at Vester Flanagan skjøt og drepte reporteren Alison Parker og kameramannen Adam Ward mens de holdt på med et intervju.

Flanagan, som tidligere var ansatt i TV-kanalen, skjøt seg selv få timer senere da politiet innhentet ham i en leiebil på motorveien til Washington.

– Vi har fått vite i dag at denne personen hadde mye mer ammunisjon og, tror vi, til hensikt å skade mange flere mennesker, sa McAuliffe.

– Vi kan jo ikke gå inn i hodet hans og vite hva han planla, men det var klart onde hensikter der, sa han videre.

Mye våpen

Flanagan brukte en pistol av merket Glock, som var kjøpt lovlig i en våpenbutikk i Virginia, til å drepe Parker og Ward og skade kvinnen Parker intervjuet.

I bilen hans fant politiet ytterligere to Glock-pistoler, seks magasiner, en liste over ting å gjøre og 17 brev med frimerker. I tillegg var det en stresskoffert med blant annet tre bilskilt, en parykk og et sjal.

Sheriffens kontor i Franklin-fylket der drapene fant sted, sier at Flanagan etter alt å dømme var alene om forbrytelsen, og at han ikke fortalte noen om planene sine.

Beundret andre skyttere

Etterforskningen har foreløpig vist at han identifiserte seg med andre som har stått bak masseskytinger, også dem som utførte terrorangrepene 11. september 2001.

Drapene på de to TV-journalistene har skapt ny debatt om USAs våpenlover. McAuliffe, som selv er demokrat og som har våpen til jakt, sier at han er for mer omfattende bakgrunnssjekker av alle som kjøper våpen.

I dag er det påbudt bakgrunnssjekk av alle som kjøper våpen i en våpenbutikk, men ikke på våpenutstillinger, våpenshow, ved privat salg eller ved salg på internett.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus