Meny

Norsk Folkehjelp åpner for å drive mottak i utlandet

Flyktningkrisen i Europa krever nye tanker og ny handling, mener Norsk Folkehjelp, som åpner for å drive mottak i land som Hellas og Italia. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningkrisen i Europa krever nye tanker og ny handling, mener Norsk Folkehjelp. Organisasjonen åpner for å drive mottak i land som Hellas og Italia.

– Forutsetningen er at det kommer en invitasjon fra nasjonale myndigheter, og at den norske regjeringen stiller opp med midler som gjør dette mulig, sier styreleder Finn Erik Thoresen i Norsk Folkehjelp til NTB.

Han viser til at det finnes flere norske aktører med lang erfaring i å drive asylmottak, bistå flyktninger og hjelpe mennesker som er på flukt.

Sammen med LO ber Norsk Folkehjelp den norske regjeringen stanse alle returer av asylsøkere til Italia, slik Dublin-avtalen åpner for. Norge har allerede stanset returer til Hellas.

– Det gir ingen mening å ta imot kvoteflyktninger fra Syria samtidig som man kaster ut syriske asylsøkere som allerede er i landet. Disse har et like stort beskyttelsesbehov. Vi bør støtte mottaksapparatet i Europa, heller enn å sende dem enda flere flyktninger, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

De to organisasjonene ber om at Norge øker sin humanitære støtte til landene i Sør-Europa samt nærområdene til krigsherjede Syria. At Norge åpner for å ta imot flere enn de 8.000 FN-flyktningene stortingsflertallet allerede har samlet seg om, er et annet krav.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus