Meny

FN når ikke frem til 420.000 syrere

FNs nødhjelpssjef fordømmer det han kaller vilkårlige angrep fra begge sider i krigen i Syria, deriblant regimets luftangrep her i Douma utenfor Damaskus, hvor over 100 mennesker skal ha blitt drept. Foto: Bassam Khabieh (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN har ikke siden juni klart å levere noe humanitær hjelp til 420.000 mennesker som bor i beleirede områder i Syria.

Situasjonen i landet blir stadig verre, sa FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien til FNs sikkerhetsråd torsdag.

De menneskelige lidelsene øker for de mange hundre tusen som er under beleiring. Av ytterligere 4,6 millioner syrere som bor i områder med svært vanskelig tilgang, har bare 12 prosent fått mathjelp de siste månedene.

Les også: Opptil 200 fryktes omkommet i forlis i Middelhavet

250.000 mennesker er drept, og én million syrere er blitt såret siden konflikten brøt ut i 2011. Rundt 7,6 millioner mennesker er internt fordrevet – blant dem er en million drevet på flukt bare i år, fremholdt O'Brien.

Over fire millioner syrere har flyktet fra hjemlandet.

– Det er mulig at vi alle lever på lånt tid. Jeg er sint, fordi det internasjonale samfunnet verken får lov til eller er i stand til å gjøre mer for å beskytte syrere som mer enn noen gang trenger vår urokkelige støtte, sa O'Brien til Sikkerhetsrådet.

Les også: Fire barn døde i lastebil-tragedien

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus