Flere titalls migranter funnet døde i lastebil i Østerrike

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne tragedien berører oss alle, sa Østerrikes innenriksminister etter at flere titalls migranter ble funnet døde i en lastebil i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politifolk fant de omkomne i en lastebil som sto parkert ved en motorvei nærheten av byen Parndorf lengst øst i landet torsdag morgen.

Det antas at menneskesmuglere forlot lastebilen mens migrantene var innelåst i kjøretøyet.

– Menneskesmuglere er kriminelle, fastslo Østerrikes innenriksminister Johanna Mikl-Leitner under en pressekonferanse senere på dagen.

Hun la til at tragedien ved Parndorf «berører oss alle» og at «mafiaen» som smugler migranter bruker forkastelige metoder.

Kan ha blitt kvalt

Oksygenmangel var trolig årsaken til at migrantene døde, skriver avisa Krone. Dette er så langt ikke bekreftet av politiet, som opplyser at den tekniske etterforskningen på åstedet fortsatt pågår.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med det nøyaktige antallet døde, men sier det dreier seg om mellom 20 og 50 mennesker.

Lastebilen er merket med logo og bilder fra det slovakiske næringsmiddelselskapet Hyza. Selskapets eksportsjef Iveta Klemanová nekter å kommentere spørsmål fra ABC Nyheter om hvordan dette kan ha seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er altfor nytt for oss. Jeg kan ikke si noe, sier hun.

Hyza tilhører Agrofert-konsernet eid av milliardæren Andrej Babis.

Merkel: – Er rystet

Etterforskningen av funnet av de døde migrantene ved Parndorf pågikk samtidig som Tysklands statsminister Angela Merkel deltok på et møte om flyktningkrisen i EU i Østerrikes hovedstad Wien.

I en uttalelse sier Merkel at hun er rystet over nyheten om de omkomne migrantene.

Flere ganger i løpet av sommeren er det blitt oppdaget migranter skjult i lastebiler i Østerrike. Tidligere i august ble 85 personer funnet innelåst og forlatt i et kjøretøy på motorveien.

Flyktningene, blant dem en gravid kvinne, ble da tvunget til å lage hull i veggene på lastebilen for å kunne puste, og flere av dem var i så dårlig form at de måtte fraktes til sykehus, ifølge den østerrikske kringkasteren ORF.