Meny

TV-kanal i dyp sorg etter journalistdrap i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte i TV-kanalen WDBJ7 er i dyp sorg etter at journalisten Alison Parker (24) og kameramannen Adam Ward (27) ble skutt og drept. Den antatte gjerningsmannen har tatt sitt eget liv.

– Jeg kan ikke uttrykke hvor glad vi var i dem, sa WDBJ7-sjef Jeffrey Marks om Parker og Ward under en sorgtung sending på TV-kanalen onsdag ettermiddag lokal tid, mens gråt fra andre ansatte kunne høres i bakgrunnen.

Bare timer tidligere var sjokkerte kollegaer og TV-seere vitne til skuddene som drepte Parker og Ward mens de onsdag morgen gjennomførte en direktesending i Moneta, et tettsted i Bedford-fylket i Virginia.

– De to var så mye mer enn det man så her på TV, sa TV-ankeret Kimberley McBroom i ettermiddagssendingen.

Les også: Reporter og fotograf skutt på direkten

Forlovet til kollegaer

Parker og Ward, begge oppvokst i Virginia, var begge forlovet med kollegaer.

Ward hadde nylig forlovet seg med produsenten Melissa Ott, og de to hadde planlagt å flytte sammen. Ifølge WDBJ7 ble forlovelsen feiret i redaksjonen onsdag morgen, og det var ballonger og kaker i TV-kanalens lokaler.

Parker skulle gifte seg med TV-ankeret Chris Hurst, som hun hadde vært sammen med i ni måneder.

– Hun var den mest strålende kvinnen jeg noensinne har møtt, skriver Hurst på Twitter.

Skjøt seg

Den antatte gjerningsmannen er en 41 år gammel svart mann med navnet Vester Lee Flanagan, som også brukte navnet Bryce Williams. Han skjøt seg selv etter en politijakt på motorveien Interstate 66 og ble erklært død på sykehuset kort tid etter, opplyser delstatsmyndighetene ifølge Washington Post.

WDBJ7 har bekreftet at Williams tidligere var ansatt i TV-kanalen. Ifølge CNN jobbet han som reporter.

Ifølge CNN mistet 41-åringen jobben i desember 2013. WDBJ7-sjef Jeffrey Marks sier til ABC News at Williams var en «utilfreds» mann, som etter at han ble ansatt, raskt fikk et rykte på seg for å være vanskelig å jobbe med.

På en Twitter-profil i Williams navn uttrykkes det samme dag som drapene skjedde sinne over at 24 år gamle Parker ble ansatt i WDBJ7. Blant annet anklages Parker for å ha kommet med rasistiske uttalelser.

La ut video av drapene

På samme konto ble det også publisert en lenke til en video av drapene, som ser ut til å være tatt av gjerningsmannen selv. Kontoen ble sperret av Twitter åtte minutter etter at videoen ble publisert 17.15 norsk tid.

Den 25 sekunder lange filmen viser en pistol som i noen sekunder er rettet mot de to journalistene og intervjuobjektet – før gjerningsmannen så løsner flere skudd.

Intervjuobjektet, en lokal kvinnelig næringslivsleder, er skadd og innlagt på sykehus, men tilstanden hennes er stabil.

ABC News opplyser at TV-kanalen natt til onsdag mottok et «manifest» på 24 sider fra det som antas å være Williams. Innholdet i det såkalte manifestet er ikke kjent, men er overlevert politiet.

Diskusjon om våpenkontroll

Onsdagens drap gjør at debatten om våpenkontroll nok en gang løftes fram i USA, og Det hvite hus var raskt på banen med å ta til orde for at de folkevalgte i Kongressen må handle.

– Det er noen ting som er sunn fornuft, som bare Kongressen kan gjøre, som vi vet ville hatt en faktisk virkning, sa Det hvite hus' talsmann Josh Earnest onsdag ettermiddag.

Også Virginia-guvernør Terry McAuliffe tok onsdag ettermiddag til orde for strengere våpenkontroll.

– Det er for mange våpen i hendene til folk som ikke burde ha våpen, sa McAuliffe til radiokanalen WTOP etter drapene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus