Meny

– Rasist tisset på innvandrerbarn

Mandag morgen forsøkte brannmannskaper å slukke brannen i dette huset, hvor det var meningen å huse flyktninger. Brannen skjedde i tyske Weissach. Angrep på asylmottak har blitt en dagligdags hendelse i Tyskland, som vil motta rekordmange flyktninger i år. Foto: EPA/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasismen eksploderer i Tyskland.

En innvandrerfamilie skal ha blitt utsatt for et svært ydmykende overgrep lørdag kveld i Berlin.

Det skriver Tagesspiel.

Familien gikk på et tog på S-Bahnlinje 41 klokken 2145. Da ble moren og de to barna på fem og 15 år lagt merke til av to høyreekstremister.

En av de to dro ned buksa og urinerte på det yngste barnet. I tillegg kom de to med hatefulle og rasistiske ytringer, ifølge den tyske avisen.

Ropte «Heil Hitler»

De to høyreekstremistene skal ha bedt familien om å reise hjem, og ropt «Heil Hitler» til dem.

Det var flere vitner til episoden, og disse fikk tilkalt politiet som pågrep de to mennene.

Begge var påvirket av alkohol og hadde henholdsvis 1,79 og 2,31 i promille, ifølge Tagesspiel.

Les også: Tyskland forenkler asylprosessen for syrere

Stanser Dublin-retur

Episoden skjer samtidig som det ankommer rekordmange flyktninger og migranter til Tyskland. I år forventer Tyskland å ta imot 800.000 asylsøkere, skrev NTB tidligere tirsdag. Samtidig stanser Tyskland Dublin-retur av syrere.

Dublin-avtalen betyr i praksis at land som Hellas og Italia mottar store mengder søknader fra migranter som ankommer over Middelhavet. Mange migranter blir også først registrert i andre land, fordi kapasiteten er sprengt langs Unionens grense.

– For EU-kommisjonen er dette en anerkjennelse av at vi ikke kan la medlemslandene ved de ytre grensene håndtere det store antallet asylsøkere alene, sier kommisjonens talskvinne Natasha Bertaud, ifølge NTB.

Ikke siden andre verdenskrig har tyskerne opplevd tilsvarende strøm av flyktninger. Og rasismen eksploderer i landet.

200 asylmottak påtent

Nå har angrep mot asylmottak nærmest blitt en dagligdags hendelse. Så langt er 200 asylmottak blitt påtent og tagget.

Jacob Ravndal ved Forsvarets Forskningsinstitutt forsker på militant høyreekstremisme i Vest-Europa og bor i Berlin.

Han sier til VG at det ikke er de store militante høyreekstreme gruppene som står bak angrepene på asylmottakene.

– Det er sinte borgere som nok har høyreorienterte holdninger, men som ikke nødvendigvis er medlemmer av militante grupper. Ofte danner det seg en lokal borgervernsgruppe mot et konkret asylmottak og så møter de opp der hver kveld for å demonstrere, sier han til VG.

Les også: Tusenvis av migranter på vei gjennom Serbia

I helgen demonstrerte hundrevis i Heidenau utenfor Dresden hvor de kastet steiner, flasker og fyrverkeri mot politi og en buss som skulle frakte asylsøkere til et improvisert mottak.

– Det er avskyelig å se hvordan høyreekstremister og nynazister forsøker å spre sitt idiotiske hatbudskap ved et asylmottak, sar en talsmann for statsminister Angela Merkel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus