Meny

Sør-Koreas propagandasendinger stanset

Sørkoreanske soldater sitter i et militærkjøretøy, like sør for den demilitariserte sonen, på dette bildet som er tatt lørdag da Sør-Korea var i beredskap for å besvare ytterligere provokasjoner fra Nord-Korea. Foto: Kim Hong-Ji (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea har skrudd av høyttalerne som sendte propagandameldinger over grensa til Nord-Korea, i tråd med avtalen landene inngikk om å dempe spenningene.

Høyttalerne ble skrudd av klokka 12 (5 norsk tid) tirsdag. Nord-Korea gikk med på samtidig å oppheve krigserklæringen som regimet innførte tidligere.

Pyongyang og Seoul ble mandag enige om en avtale for å løse den siste krisen på Koreahalvøya etter over to dager med forhandlinger på høyt nivå.

Les også: Nord-Korea beklager, Sør-Korea stanser pro­pa­ganda

Spenningen har vært tiltakende etter at to sørkoreanske soldater ble alvorlig skadd av landmineeksplosjoner i den demilitariserte sonen mellom landene tidligere i august. Få dager senere slo Sør-Korea på propaganda-høyttalerne, som ikke hadde vært i bruk på over ti år.

I avtalen gikk Nord-Korea også med på nabolandets krav om å beklage at de to soldatene ble såret, men landet nekter for å ha lagt ut landminer i området, og Pyongyang tar ikke uttrykkelig ansvar for dem.

Les også: Sør-Korea sier Kim må be om unn­skyld­ning

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus