Meny

USA tar imot opptil 8.000 syriske flyktninger neste år

Syriske flyktninger ankommer den greske øya Kos i en gummibåt etter å ha tatt seg over havet fra Tyrkia til Hellas. Bildet er tatt den 15. august. Foto: Alkis Konstantinidis (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA venter å ta imot mellom 5.000 og 8.000 syriske flyktninger neste år, opplyser tjenestemenn.

Talsmann for utenriksdepartementet John Kirby sier at 15.000 syriske flyktninger har blitt henvist til USA av FNs høykommissær for flyktninger. I desember sa Washington at det hadde mottatt 9.000 henvendelser fra FN.

Washington har også tidligere sagt at mellom 1.000 og 2.000 syriske flyktninger vil få komme inn i landet i regnskapsåret 2015, og at tallet skal økes med noen få tusen i regnskapsåret 2016.

USA har blitt kritisert for å ikke ta inn fler av de anslagsvis fire millioner flyktningene som har dratt fra Syria siden borgerkrigen begynte der i 2011.

– Det vi virkelig er engasjert i er å hjelpe til med å få til en type politisk overgang i Syria som skaper et trygt miljø for det syriske folket å dra tilbake til, sier Kirby.

USA har bidratt med 4 milliarder dollar (32,7 milliarder norske kroner etter dagens kurs) i humanitær hjelp til folk som er berørt av volden i Syria siden 2011.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus