Panda fødte tvillinger i dyreparken i Washington

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pandaen Mei Xiang i dyreparken i Washington fødte tvillinger med få timers mellomrom lørdag. Pandaen ble kunstig befruktet i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fødselen betraktes som en mindre sensasjon. Mei Xiang er blitt fulgt med stor interesse i hele drektighetsperioden, blant annet via direkte videostrømming. Men tvillingfødselen var overraskende for veterinærene.

Begge ungene virket friske.

– Vi er alle henrykte over at Mei Xiang har født. Ungen er sårbar i denne bittelille størrelsen, men vi vet at Mei er en utmerket mor, sa Smithsonian's National Zoos direktør Dennis Kelly etter den første fødselen lørdag kveld.

Mei Xiang plukket opp ungen straks etter fødselen, og på en pressekonferanse opplyste sjefveterinær Don Neiffer at de ville la moren være alene med den nyfødte.

Fire timer senere fødte Mei Xiang overraskende en unge til. Da ble den ene plassert i kuvøse, slik protokollen er ved tvillingfødsler.

Mei Xiang har tidligere født to unger som har overlevd, i 2005 og 2013. I april i år ble pandaen kunstig befruktet med frossen sæd fra pandaen Hui Hui, som bor i Kina, og fersk sæd fra Washington-dyrehagens egen Tian Tian.

Pandaene er blant verdens mest utrydningstruede arter. Det er rundt 1.600 pandaer i vill tilstand i noen få fjellkjeder i Kina, pluss rundt 300 i fangenskap, de fleste i Kina.