Meny

Obama og Hollande diskuterte togangrepet

Den amerikanske soldaten Spencer Stone vinker til pressen idet han forlater sykehuset lørdag etter å ha fått behandling for skader han pådro seg da han var med og overmannet mannen som gikk til angrep på et tog fredag. Foto: Stringer/france / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama og hans franske kollega François Hollande diskuterte togangrepet i Frankrike da de snakket sammen på telefon lørdag.

Tre amerikanere var med på å overmanne mannen som forsøkte å gjennomføre et antatt terrorangrep på toget mellom Amsterdam og Paris fredag.

– De to presidentene var enige om at de tre amerikanerne samt en britisk passasjer, utviste et spesielt stort mot da de overmannet den tungt bevæpnede gjerningsmannen fredag, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Les også: – Gjerningsmannen var en kjent islamist og Syria-farer

President Obama snakket tidligere med de tre amerikanerne på telefon og hyllet dem for den heltemodige innsatsen de hadde gjort. Og Hollande takket de fire heltene.

– Deres innsats bidro til å avverge en svært alvorlig hendelse, sa han.

En av de tre amerikanerne, soldaten Spencer Stone, ble såret i basketaket med gjerningsmannen og ble fraktet til sykehus med kuttskader fredag. Han ble utskrevet lørdag.

Les også: To alvorlig såret i skyting på tog i Frankrike

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus