Sju mistet livet da fly styrtet under flyshow i England

Flere personer mistet livet da et veteranfly styrtet under et flyshow i Storbritannia, melder Sky News. Flyet traff flere biler på en motorvei da det styrtet. Se video i artikkelen under.
Flere personer mistet livet da et veteranfly styrtet under et flyshow i Storbritannia, melder Sky News. Flyet traff flere biler på en motorvei da det styrtet. Se video i artikkelen under.

Minst sju personer omkom da et veteranfly styrtet under et flyshow i Shoreham i Storbritannia. Flyet traff flere biler på en motorvei da det styrtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet, et Hawker Hunter jagerfly fra 1950-tallet, deltok i et flyshow like ved byen Shoreham i Sør-England da det brått styrtet i bakken lørdag ettermiddag.

Den lokale ambulansetjenesten bekrefter at minst sju mennesker mistet livet i ulykken.

I tillegg ble flere personer skadd, og tilstanden skal være kritisk for minst én av dem, ifølge sykehuskilder.

Flygeren overlevde

Flyet traff flere biler på hovedveien A27 nord for flyplassen i Shoreham. Ifølge Sky News skal flygeren ha klart å skyte seg ut like før flyet traff bakken, mens andre medier melder at flygeren ble trukket ut av flyvraket i live etter at flyet styrtet.

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

Etter først å ha truffet veien, skled det brennende flyvraket videre før det til slutt stanset i et busk- og skogkratt like ved en bondegård.

Sjokkerte tilskuere

TV-bilder viser en eksplosiv brann og mye tykk, svart røyk som stiger opp fra ulykkesstedet ved byen Shoreham-By-Sea i West Sussex.

Det var om lag 20.000 tilskuere til stede på flyshowet da ulykken skjedde. En av dem var Stephen Jones, som forteller til BBC at flyet var i ferd med å gjennomføre en loop da det kom ut av kontroll.

Laura Raymond var også vitne til det som skjedde.

– Vi tenkte «jøye meg, det flyet fløy lavt», sier hun til Sky News.

– Så så vi en ildkule før vi i det hele tatt hørte smellet. Og så tykk svart røyk, sier hun.