Meny

Sju mistet livet da fly styrtet under flyshow i England

Flere personer mistet livet da et veteranfly styrtet under et flyshow i Storbritannia, melder Sky News. Flyet traff flere biler på en motorvei da det styrtet. Se video i artikkelen under.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst sju personer omkom da et veteranfly styrtet under et flyshow i Shoreham i Storbritannia. Flyet traff flere biler på en motorvei da det styrtet.

Flyet, et Hawker Hunter jagerfly fra 1950-tallet, deltok i et flyshow like ved byen Shoreham i Sør-England da det brått styrtet i bakken lørdag ettermiddag.

Den lokale ambulansetjenesten bekrefter at minst sju mennesker mistet livet i ulykken.

I tillegg ble flere personer skadd, og tilstanden skal være kritisk for minst én av dem, ifølge sykehuskilder.

Flygeren overlevde

Flyet traff flere biler på hovedveien A27 nord for flyplassen i Shoreham. Ifølge Sky News skal flygeren ha klart å skyte seg ut like før flyet traff bakken, mens andre medier melder at flygeren ble trukket ut av flyvraket i live etter at flyet styrtet.

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

Etter først å ha truffet veien, skled det brennende flyvraket videre før det til slutt stanset i et busk- og skogkratt like ved en bondegård.

Sjokkerte tilskuere

TV-bilder viser en eksplosiv brann og mye tykk, svart røyk som stiger opp fra ulykkesstedet ved byen Shoreham-By-Sea i West Sussex.

Det var om lag 20.000 tilskuere til stede på flyshowet da ulykken skjedde. En av dem var Stephen Jones, som forteller til BBC at flyet var i ferd med å gjennomføre en loop da det kom ut av kontroll.

Laura Raymond var også vitne til det som skjedde.

– Vi tenkte «jøye meg, det flyet fløy lavt», sier hun til Sky News.

– Så så vi en ildkule før vi i det hele tatt hørte smellet. Og så tykk svart røyk, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus