Meny

Norske skip i redningsoperasjoner i Middelhavet

Redningsskøyta «Peter Henry von Koss» har base i Hellas reddet 92 migranter lørdag. Bildet er tatt fra et tidligere redningsoppdrag fra samme område i Middelhavet. Foto: Kripos / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsskøyta «Peter Henry von Koss» har de siste døgnene reddet rundt 60 mennesker som var i havsnød nær den greske øya Lesvos i Middelhavet.

Skøyta tok om bord rundt 60 barn, kvinner og menn fra en overfylt gummibåt som tok inn vann, opplyser Redningsselskapet.

Tidligere lørdag morgen varslet selskapet at fartøyet hadde reddet tolv mennesker opp av havet i en redningsoperasjon natt til fredag etter ni timer i vannet. En person ble funnet omkommet.

Kripos melder at det norske skipet «Siem Pilot» lørdag formiddag er på vei til et område i Middelhavet der flere båter med migranter er i havsnød.

– Vi er på vei til en redningsoperasjon og er fremme ved stedet antakelig klokken 12, sier Reidun Samuelsen, Aftenpostens reporter om bord i «Siem Pilot.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus