Meny

Hvit rasist dømt for planer om terror mot muslimer i USA

KKK: Glendon Scott Crawford planla i detalj hvordan han skulle ta livet av amerikanske muslimer. Foto: Skip Dickstein / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et Ku Klux Klan-medlem er i USA dømt for å ha planlagt å bruke en fjernstyrt strålingsmaskin for å angripe muslimer og president Barack Obama.

– Glendon Scott Crawford var en terrorist som prøvde å skaffe seg et masseødeleggelsesvåpen og bruke det for å drepe uskyldige medlemmer av det muslimske samfunn, sa statsadvokat Richard Hartunian da dommen falt i dømt i en føderal jury i Albany i delstaten New York fredag.

I retten ble det sagt at 51-åringen forsøkte å bygge og bruke et instrument som skulle spre radioaktiv stråling og som han selv kalte for «Hiroshima i en lysbryter». Våpenet skulle brukes mot Crawfords fiender – muslimer og Det hvite hus.

51-åringen ble funnet skyldig i samtlige tre tiltalepunkter og risikerer minst 25 år til livstid i fengsel når straffeutmålingen kommer i desember.

I sin prosedyre sa statsadvokat Rick Belliss at Crawfords planer var «svært ekte, svært levedyktige og svært dødelige». Tiltaltes forsvarer Kevin Luibrand forsøkte på sin side å overbevise juryen om at klienten var blitt lokket i en felle av myndighetene. Luibrand anklager FBI-agenter for å ha laget det dødelige apparatet.

Crawford ble avslørt da han oppsøkte en lokal KKK-leder i North Carolina for å diskutere finansiering av strålingsmaskinen. Vedkommende viste seg å være FBI-informant.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus