To alvorlig såret i skyting på tog i Frankrike

<p>Den franske skuespilleren Jean-Hugues Anglade er blant de sårede etter at en mann løsnet skudd på et tog i Frankrike.</p>
Den franske skuespilleren Jean-Hugues Anglade er blant de sårede etter at en mann løsnet skudd på et tog i Frankrike. Foto: Wikimedia Commons

Fransk politi etterforsker skyteepisoden på et passasjertog i Arras i Nord-Frankrike som en mulig terrorhandling. To personer ble alvorlig såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toget var på vei fra Amsterdam til Paris da en mann væpnet med både en kalasjnikov og kniv gikk til angrep.

– Påtalemyndighetens antiterror-enhet har overtatt etterforskningen av saken, både på grunn av våpnene som ble brukt, måten angrepet skjedde på og andre omstendigheter, opplyser en talsmann for påtalemyndigheten i Arras.

Den antatte gjerningsmannen, som er av marokkansk opphav og i midten av 20-årene, er pågrepet. Motivet for angrepet er ennå ikke kjent.

Amerikanske soldater

Det var ved 16-tiden fredag at gjerningsmannen kom ut av et av toalettene på hurtigtoget væpnet med både gevær og kniv, ifølge avisene La Voix du Nord og Libération.

Han ble kort tid etter overmannet og lagt i bakken av to av passasjerene, som ifølge franske medier var to amerikanske soldater.

De to soldatene ble begge alvorlig såret i basketaket som fulgte. Den ene skal ha fått skuddskader mens den andre ble såret etter å ha blitt angrepet med kniv.

Skuespiller lettere skadd

Ifølge nyhetsbyrået AFP var mannen i tillegg til kalasjnikoven og kniven også bevæpnet med barberblader og flere andre skarpe gjenstander.

I tillegg til de to som ble alvorlig såret, fikk en tredje person, den franske skuespilleren Jean-Hugues Anglade, kuttskader i hånden da han knuste et glassvindu for å utløse togets nødalarm.

Ingen andre som var om bord på toget ble fysisk skadd, men flere ble behandlet for sjokkskader.

Personvernpolicy