Meny

Hundrevis av flyktninger strømmer over grensen til Makedonia

Her bruker Makedonsk politi tåregass mot migrantene. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Makedonia åpner grensen på gløtt og lar en visst antall flyktninger og migranter slippe inn i landet, opplyser myndighetene. Det fører til stor trengsel og kamp for å slippe inn.

– Vi lar så mange migranter som vi klarer å transportere og håndtere, slippe inn, sier en talsmann for det makedonske innenriksdepartementet fredag ettermiddag.

Nyheten om at grensen var åpen, spredte seg raskt blant de mange tusen flyktningene og migrantene som venter ved grenseovergangen mellom Hellas og Makedonia, og det var voldsom trengsel. Ifølge en reporter fra nyhetsbyrået Reuters presset minst tusen personer seg over grensen i løpet av kort tid. Flere måtte få behandling av hjelpearbeidere for skader de fikk i trengselen.

Les også: Makedonsk politi bruker tåregass mot migranter

Dette skjedde få timer etter at makedonsk politi avfyrte tåregass mot flyktningene og migrantene i et forsøk på å holde dem tilbake.

Det lille landet nordøst for Hellas stengte nylig grensen for å stanse den enorme strømmen av flyktninger og migranter som vil videre fra Hellas via Balkan og til Vest-Europa.

Torsdag innførte Makedonia unntakstilstand på grunn av det store antallet flyktninger og migranter som tar seg til landet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus