Meny

Hevn kan ha vært motiv for trippeldrap i Uddevalla

Polititeknikere sikrer spor på stedet der tre personer ble funnet drept i Uddevalla 7. mars. Brødreparet som er pågrepet og siktet for drap, er nå tiltalt for overlagt drap. Foto: BjÖrn Larsson Rosvall / Tt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk påtalemyndighet tror motivet for trippeldrapet i Uddevalla var at de tiltalte brødrene ville hevne et ran mot deres far.

Da de to trippeldrapstiltalte brødrene på henholdsvis 21 og 22 år var bortreist, ble faren deres utsatt for et ran i bydelen Dalaberg.

– Det er brødrenes oppfatning at ofrene utførte ranet, sier statsadvokat Per-Erik Rinsell.

Drapet på to unge menn og en ung kvinne fant sted en lørdagsnatt i mars. To brødre ble pågrepet allerede dagen etter, og fredag ble de tiltalt for overlagt drap.

Aktoratet mener brødrene avtalte og sammen utførte drapene på sine tre venner. Dagen før drapene hadde brødrene kommet hjem til Sverige etter en utenlandsreise. De ble hentet på flyplassen av en venn, som senere ble drept.

Da brødrene samme kveld fikk vite at deres far hadde blitt ranet, skaffet de seg skytevåpen og avtalte å møte de tre vennene som de mente sto bak ranet, heter det i tiltalen.

Ifølge tiltalen ble alle de tre ofrene skutt fra nært hold. De to mennene ble truffet av fire skudd hver, på ulike deler av kroppen. Kvinnen ble skutt i hodet.

Totalt fem personer er tiltalt i saken. En tredje ung mann tiltales for medvirkning til drapene, mens de øvrige er tiltalt for brudd på narkotika- og våpenlovene. Over 500 personer er avhørt i etterforskningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus