50 bekreftet døde etter eksplosjoner i Tianjin

50 mennesker er bekreftet omkommet og over 700 er skadd som følge av de enorme eksplosjonene i den kinesiske havnebyen Tianjin, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av millionbyen sørvest for Kinas hovedstad Beijing ser ut som en krigssone etter de to eksplosjonene som skal ha oppstått i et lager med eksplosive kjemikalier onsdag kveld.

Tidligere torsdag opplyste myndighetene at tilstanden for minst 50 av de skadde var kritisk.

Trodde det var et jordskjelv

Det meldes om knust glass så langt som tre kilometer fra kjemikalielageret der de to eksplosjonene med sekunders mellomrom forårsaket en enorm ildsøyle som lyste opp nattehimmelen onsdag kveld.

Vrakrester regnet ned over området, og eksplosjonen kunne merkes på flere kilometers avstand.

– Jeg trodde det var et jordskjelv. Da jeg løp bort til faren min, så jeg at himmelen allerede var rød. Alt av glass var knust, og jeg var kjemperedd, forteller Zhang Zhaobo.

Ildkulen var enorm

Ifølge den kinesiske TV-kanalen CCTV var det en last med sprengstoff som gikk i lufta.

– Ildkulen var enorm, kanskje opptil hundre meter høy, forteller 27 år gamle Huang Shiting, som bor i nærheten av havneområdet.

– Jeg sov da våre vinduer og dører plutselig ristet kraftig, og vi hørte eksplosjoner utenfor. Jeg trodde først det var et jordskjelv, forteller Guan Xiang, som bor rundt 7 kilometer fra eksplosjonsstedet.

Over 1.000 brannmannskaper og 143 brannbiler ble sendt til lagerbygningen. Men redningsarbeidet er vanskelig, og av frykt for hva som fortsatt måtte være igjen av farlig gods, valgte myndighetene på et tidspunkt torsdag å trekke ut alle brannmannskaper.

Personvernpolicy