Skyting under ettårsmarkeringen i Ferguson

To personer er truffet under skyting i forbindelse med ettårsdagen for politiets drap på en 18-åring i St. Louis-forstaden Ferguson i USA.
To personer er truffet under skyting i forbindelse med ettårsdagen for politiets drap på en 18-åring i St. Louis-forstaden Ferguson i USA. Foto: Rick Wilking / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer ble truffet da det ble løsnet skudd under ettårsmarkeringen for politiets drap på den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson i Missouri søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Ferguson opplyser at to personer ble skutt under en konfrontasjon mellom politiet og demonstranter. Tilstanden til de to er ikke kjent.

Ifølge journalister på stedet ble det avfyrt en rekke skudd. Omstendighetene er uklare.

Michael Brown

18-åringen Michael Brown ble drept av en hvit politimann i august i fjor og drapet utløste en nasjonal rasedebatt og voldsomme opptøyer i Ferguson og flere andre steder i USA.

Hundrevis av demonstranter markerte i helgen sin misnøye over at politimannen som drepte Brown slapp tiltale, og søndag kveld kom det til sammenstøt i St. Louis-forstaden Ferguson.

Rasisme-anklager

Ferguson-drapet har utløst mye sinne rundt det som blir oppfattet som rasisme blant politifolk.

Senest fredag ble den svarte og ubevæpnede 19-åringen Christian Taylor skutt og drept av en hvit politimann etter at han skal ha kjørt en bil gjennom inngangspartiet på en bilforretning i byen Arlington i Texas.

– Denne hendelsen har ikke skjedd isolert, men snarere mens vår nasjon har kjempet med temaer som sosial urettferdighet, ulikheter, rasisme og politimisbruk, sa politimester i Arlington Will Johnson på en pressekonferanse lørdag.