– Gisler reddet fra hotell i Mali

<p>UROLIG STRØK: FN-styrker vokter inngangen til basen sin i Kidal i Mali, 22. juli.</p>
UROLIG STRØK: FN-styrker vokter inngangen til basen sin i Kidal i Mali, 22. juli. Foto: Stringer / Reuters/NTB scanpix.

 En rekke personer som ble tatt til fange under hotellangrepet i byen Sévaré i Mali, er blitt reddet, ifølge militære kilder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt kan det være gisler igjen på hotellet, hvor minst seks personer ble drept under angrepet fredag.

– Vi kan ikke si at alt er over, men en rekke gisler er blitt reddet av maliske sikkerhetsstyrker, sier en militær kilde til nyhetsbyrået AFP natt til lørdag.

Den fredsbevarende styrken i landet, MINUSMA, har opplyst at en av deres ansatte trolig er blant de drepte. Hotellet Byblos er ofte blitt brukt av FN-ansatte i Sévaré.

Les også: Utlendinger tatt som gisler i Mali

Ukrainer rømte

Ytterliggående islamister antas å stå bak angrepet på hotellet Byblos, hvor et ukjent antall mennesker ble tatt til fange da angriperne gikk til aksjon.

– De væpnede mennene har trukket inn i bygningen og har tatt personene der inne som gisler. Hæren jobber med en løsning, sa en talsmann for militæret til nyhetsbyrået Reuters fredag kveld.

En ukrainsk statsborger klarte tidlig å rømme fra stedet. Han har fortalt at tre sørafrikanere og en russer var sammen med ham da dramaet startet.

– Hæren har sperret av området fullstendig, og byen er stengt. De har bedt folk om å holde seg hjemme, sier en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Bånd til al-Qaida

Angrepet i Sévaré skjedde langt sør for de ytterliggående islamistenes høyborg, som er nord i Mali, i Sahara-ørkenen. De islamistiske opprørene, som har tilknytning til al-Qaida, har den siste tiden gjennomført flere angrep mot regjeringsstyrker og fredsbevarende styrker fra FN.

De fredsbevarende FN-styrkene ankom Mali i 2013, etter at en franskledet militæroperasjon mot opprørene i landet ble innledet i desember 2012. Norge skal fra neste år bidra med et transportfly og treningsstyrker i MINUSMA-operasjonen.

Les også: – Verre i Libya nå enn under Gadaffi

Personvernpolicy