– Gisler reddet fra hotell i Mali

UROLIG STRØK: FN-styrker vokter inngangen til basen sin i Kidal i Mali, 22. juli.
UROLIG STRØK: FN-styrker vokter inngangen til basen sin i Kidal i Mali, 22. juli. Foto: Stringer / Reuters/NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

 En rekke personer som ble tatt til fange under hotellangrepet i byen Sévaré i Mali, er blitt reddet, ifølge militære kilder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt kan det være gisler igjen på hotellet, hvor minst seks personer ble drept under angrepet fredag.

– Vi kan ikke si at alt er over, men en rekke gisler er blitt reddet av maliske sikkerhetsstyrker, sier en militær kilde til nyhetsbyrået AFP natt til lørdag.

Den fredsbevarende styrken i landet, MINUSMA, har opplyst at en av deres ansatte trolig er blant de drepte. Hotellet Byblos er ofte blitt brukt av FN-ansatte i Sévaré.

Les også: Utlendinger tatt som gisler i Mali

Ukrainer rømte

Ytterliggående islamister antas å stå bak angrepet på hotellet Byblos, hvor et ukjent antall mennesker ble tatt til fange da angriperne gikk til aksjon.

– De væpnede mennene har trukket inn i bygningen og har tatt personene der inne som gisler. Hæren jobber med en løsning, sa en talsmann for militæret til nyhetsbyrået Reuters fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ukrainsk statsborger klarte tidlig å rømme fra stedet. Han har fortalt at tre sørafrikanere og en russer var sammen med ham da dramaet startet.

– Hæren har sperret av området fullstendig, og byen er stengt. De har bedt folk om å holde seg hjemme, sier en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Bånd til al-Qaida

Angrepet i Sévaré skjedde langt sør for de ytterliggående islamistenes høyborg, som er nord i Mali, i Sahara-ørkenen. De islamistiske opprørene, som har tilknytning til al-Qaida, har den siste tiden gjennomført flere angrep mot regjeringsstyrker og fredsbevarende styrker fra FN.

De fredsbevarende FN-styrkene ankom Mali i 2013, etter at en franskledet militæroperasjon mot opprørene i landet ble innledet i desember 2012. Norge skal fra neste år bidra med et transportfly og treningsstyrker i MINUSMA-operasjonen.

Les også: – Verre i Libya nå enn under Gadaffi