Psykisk syke Holmes risikerer dødsstraff etter «Batman-drapene»

En dom i saken mot James Holmes er ventet i løpet av få dager. Holmes er kjent skyldig i drapene på tolv personer under en kinopremiere i Aurora i USA i 2012. Han risikerer dødsstraff på tross av at han er psykisk syk.
En dom i saken mot James Holmes er ventet i løpet av få dager. Holmes er kjent skyldig i drapene på tolv personer under en kinopremiere i Aurora i USA i 2012. Han risikerer dødsstraff på tross av at han er psykisk syk. Foto: Pool / Reuters

Juryen i saken mot James Holmes (27), som er kjent skyldig i drapene på tolv personer under en kinoforestilling i USA, vil ikke utelukke dødsstraff selv om Holmes er psykisk syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holmes skjøt og drepte tolv personer under premieren på en Batman-film i Aurora utenfor Denver i delstaten Colorado sommeren 2012. 70 personer ble såret i skytingen.

Flere eksperter har under rettssaken forklart at Holmes lider av schizofreni og at han hørte stemmer som ba ham om å drepe.

Juryen vurderte mandag den tiltaltes sykdom som formildende faktor opp mot de skjerpende sidene av saken. En enstemmig avgjørelse om at de skjerpende sidene veier tyngst var nødvendig for å opprettholde muligheten for dødsstraff. Hvis ikke ville saken automatisk ha en endt med en livstidsdom. Ingen av jurymedlemmene anså imidlertid sykdommen som en tilstrekkelig formildende faktor.

Juryen skal torsdag vurdere spørsmålet om dødsstraff enda en gang før dommen faller.

Personvernpolicy