Løven Cecils bror ryktes drept

Løven Cecil i et udatert fotografi. Cecils bror Jericho ble meldt drept lørdag, men en av forskerne som forsker på løvene i Hwange nasjonalpark, rapporterer at Jericho lever i beste velgående. Foto: A.J. Loveridge / Reuters / NTB scanpix
Løven Cecil i et udatert fotografi. Cecils bror Jericho ble meldt drept lørdag, men en av forskerne som forsker på løvene i Hwange nasjonalpark, rapporterer at Jericho lever i beste velgående. Foto: A.J. Loveridge / Reuters / NTB scanpix

En rekke vestlige medier meldte lørdag kveld at kjendisløven Cecils bror, Jericho, er skutt og drept. Men Jericho lever i beste velgående, meldes det fra løveforsker i Zimbabwe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Så vidt jeg kan se, ser han ut til å være i live og ha det bra, sier Brent Stapelkamp til nyhetsbyrået Reuters.

Stapelkamp er feltforsker for løveprosjektet i Hwange nasjonalpark som sporer Jericho med GPS og som ledes av en forsker fra Oxford University i Storbritannia.

Det var Zimbabwes innsatsgruppe for naturforvaltning som lørdag rapporterte om kjendisløvens brors bortgang.

– Det er med stor avsky og sorg at vi nylig har blitt informert om at Jericho, Cecils bror, ble drept klokken 16 i dag. Våre hjerter er knust, heter det på gruppens Facebook-side.

Jericho ble skutt av en krypskytter, sier en parkansatt til CNN. Men Stapelkamp avviser altså dødsbudskapet. Jericho sender fortsatt ut GPS-signal, og løven ser ut til å leve i beste velgående, ifølge Stapelkamp.

Løven Cecil og den amerikanske tannlegen som skjøt den, skapte store overskrifter denne uka. Over 150.000 amerikanere har signert en kampanje med krav om at tannlegen utleveres til Zimbabwe. Nyheten fikk laber oppmerksomhet i Cecils hjemland, men fredag sluttet også regjeringen i Harare seg til utleveringskravet.

Personvernpolicy