Countrystjernen Lynn Anderson er død

Den amerikanske countrysangeren Lynn Anderson, kjent for hitlåten «Rose Garden», døde torsdag kveld av hjerteinfarkt, 67 år gammel. Foto: AP/NTB scanpix
Den amerikanske countrysangeren Lynn Anderson, kjent for hitlåten «Rose Garden», døde torsdag kveld av hjerteinfarkt, 67 år gammel. Foto: AP/NTB scanpix Foto: Evan Agostini / Ap

Den amerikanske countrysangeren Lynn Anderson, kjent for hitlåten «Rose Garden», døde torsdag kveld av hjerteinfarkt, 67 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet TMZ skriver at Anderson døde på et sykehus i Nashville, Tennessee. Hun var innlagt med lungebetennelse etter en ferietur til Italia.

Anderson var en av de største countryartistene på 1970-tallet og vant en rekke priser for sin musikk. Hun fortsatte å lage låter nesten helt fram til sin død. Albumet «Bridges» ble sluppet i juni i år.

Anderson huskes best for «Rose Garden», som ble solgt i over 16 millioner eksemplarer på verdensbasis, men ble også kjent for det norske TV-publikummet gjennom NRK-programmet «Tore på sporet» i 2013.

Programleder Tore Strømøy og hans team sporet nemlig opp Andersons slekt i Drangedal i Telemark.

Anderson opptrådte dessuten i Norge en rekke ganger.

Personvernpolicy