Politimann siktet for drap på svart mann i USA

Politimannens våpen er synlig på dette bildet fra kameraet som var festet på kroppen hans.
Politimannens våpen er synlig på dette bildet fra kameraet som var festet på kroppen hans. Foto: Hamilton County Prosecutor's Off / Reuters

En hvit politimann i USA er siktet for drap etter at han skjøt en svart bilfører som ble stanset fordi han man manglet registreringsskilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manglende skilt foran på bilen var bakgrunnen for at Sam DuBose (43) ble stanset av den 25 år gamle politimannen ved University of Cincinnati 19. juli.

DuBose hadde glemt sertifikatet hjemme, og etter et par minutter forsøker han å kjøre fra stedet. Han blir da skutt i hodet av 25-åringen.

I sin forklaring har politimannen hevdet at han selv ble dratt av gårde da DuBose satte bilen i bevegelse. Men opptak fra et kamera som var festet på kroppen hans, viser at dette ikke stemmer.

– Dette er det sløveste jeg har sett en polititjenestemann gjøre noensinne, sier statsadvokat Joseph Deters, som onsdag siktet 25-åringen for drap.

Politifolk i USA blir ofte beskyldt for overdreven voldsbruk mot afroamerikanere. Det er uvanlig at politifolk blir tiltalt og dømt i denne typen saker.

Personvernpolicy