Norsk redningsskøyte reddet 14 båtflyktninger

Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet på sin første tur i Middelhavet mandag morgen 14 migranter utenfor Hellas. Foto: Kripos / NTB scanpix
Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet på sin første tur i Middelhavet mandag morgen 14 migranter utenfor Hellas. Foto: Kripos / NTB scanpix Foto: Kripos / NTB scanpix

Redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet på sin første tur 14 båtflyktninger i Middelhavet mandag morgen, opplyser Kripos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båtflyktningene, som var mellom 14 og 25 år, oppga alle at de var fra Syria.

– Migrantene ble samlet i baugen på båten hvor de fikk vann. De var redde, men etter forholdene i god fysisk forfatning, sier styrkesjef Terje Klevengen i en pressemelding.

De 14 personene, bestående av 13 menn og én kvinne, ble brakt i land i Mytilini på den greske øya Lesbos, hvor de ble tatt hånd om av greske myndigheter.

Redningsskøyta deltar i en del av EUs grensepoliti Frontex' operasjon Poseidon. Båten bistår greske myndigheter med grensekontroll av båter på vei til Hellas og med å redde folk i nød.

Norge bistår også i Frontex' Operasjon Triton i Italia med skipet Siem Pilot, som lørdag reddet opp 785 mennesker fra Middelhavet og brakte dem i land i Palermo på den italienske øya Sicilia. Blant dem var 27 barn.

Personvernpolicy