Folkeavstemning om EU i Storbritannia innen et år

David Cameron.
David Cameron. Foto: Paul Ellis / Ap

Storbritannias statsminister David Cameron vil at folkeavstemningen om EU skal holdes i juni neste år, skriver The Independent on Sunday.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cameron mener at jo raskere folkeavstemningen holdes, desto lettere blir det å presse fram innrømmelser fra resten av Europa, skriver avisa med henvisning til en anonym kilde.

Cameron lovte i mai at folkeavstemningen skulle holdes innen utgangen av 2017, og at han skulle reforhandle vilkårene for britisk EU-medlemskap innen det.

Cameron har sagt at han ønsker at Storbritannia forblir i Unionen, men han krever endringer i EU-borgeres adgang til å få velferdstjenester i landet, og rett til ikke å bli med videre i den politiske integreringen.

The Independents opplysninger kommer dagen etter at USAs president Barack Obama oppfordret Storbritannia til å forbli i EU om landet ønsker å beholde sin globale innflytelse.

Finansminister George Osborne reiste samtidig til Paris for å be om støtte til britenes ønsker om reformer i EU.

– Folkeavstemningen hos oss er en anledning til å arbeide for reform i EU. Jeg ønsker en ny ordning i Europa som gjør Europa til et mer konkurransedyktig og dynamisk kontinent, sier Osborne under besøket i Frankrike.

Personvernpolicy