Så faren bli drept av hai under dykking i Australia

En mann i 40-årene som dykket med sin datter utenfor øya Tasmania sør i Australia ble drept av en hai da de to dykket lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde da datteren svømte tilbake til båten mens faren skulle dykke etter flere muslinger utenfor den lille øya Maria tilhørende øysamfunnet Tasmania, opplyser politiinspektør i Tasmania, David Wiss.

– Slik jeg forstår det kom ikke faren opp til overflaten igjen på en stund. Hans datter ble bekymret og dykket under vann for å sjekke om faren var OK, da hun så at han ble angrepet av haien, sier Wiss.

Datteren kom seg opp i båten igjen og fikk sendt ut en nødbluss, som fikk andre båter i området til å komme bort. Sammen fikk de dratt faren opp til overflaten ved hjelp av oksygenslangen han var festet til i båten.

– Dessverre var han dødelig skadd, sier politiinspektøren.

Området er ikke kjent for haiangrep. Det siste dødelige haiangrepet i Tasmania skjedde i 1993, da en kvinne ble drept mens hun dykket nær en selkoloni utenfor den nordlige kysten av øya. Det har imidlertid blitt observert en hvithai i området i løpet av de siste dagene, men det er foreløpig uvisst hvilken haiart som angrep lørdag.

Personvernpolicy