Hoppet i Themsen etter utfordring – holdt på å drukne

YouTube-blogger ble utfordret til å hoppe fra Tower Bridge i London. – Det er det dummeste jeg har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske kystvakten måtte redde en 17 år gammel gutt fra Themsen i forrige uke etter at han hoppet fra Tower Bridge.

Britiske Shah Faisal Shinwari har 30.000 følgere på YouTube under kanalen Carnage, der han legger ut skjult kamera-spøker og andre utfordringer.

Hoppet i Themsen

Han ble utfordret av en fan på Twitter til å hoppe fra ikoniske Tower Bridge i London, men denne utfordringen gikk ikke helt etter planen. Han landet på magen før han raskt ble tatt av strømmen og forbipasserende kunne høre ham rope etter hjelp.

Han ble etter kort tid plukket opp av kystvakten (RNLI) og slapp heldigvis fra hendelsen uten alvorlige skader, men fikk seg en kraftig støkk.

– Hadde jeg ikke holdt meg fast i noe drivved ville jeg død. Det er det dummeste jeg noensinne har gjort, sier han etter hendelsen i videoen han selv la ut fra hoppet på YouTube.

«Idioti»

Det lite gjennomtenkte stuntet får massiv kritikk fra både redningspersonell og publikum.

«Når et kommer til idiotiske ting, så skal det noe til for å slå dagens første oppdrag. Vær så snill og ikke hopp fra noen av Londons broer som en spøk», skrev Londons Marine Police Unit syrlig på Twitter like etter hendelsen.

Donerer inntektene

Shinwari selv har innrømmet at stuntet var en dum idé og advarer andre mot å gjøre det samme. Han opplyser på YouTube at reklameinntektene fra videoen skal gå til kystvakten som reddet ham. Ifølge Daily Mail vil han derimot ikke slutte med YouTube-bloggingen.

Lederen for kystvakten i London, Tony Wafer sier til Daily Mail at Shinwari kan prise seg lykkelig for å ha kommet fra stuntet med livet i behold.

– Det var ekstremt heldig at utfallet ikke ble mer alvorlig. Vi er glade for at den unge mannen angrer på sine handlinger, men vi vil samtidig på det sterkeste advare andre mot å gjøre noe lignende, sier han til dailymail.co.uk.

– Å hoppe ut i Themsen fra en bro er ekstremt farlig. Sjokket fra det kalde vannet gjør det svært vanskelig å svømme og de sterke strømmene kan raskt sveipe folk av gårde, sier han.

Personvernpolicy