FIFA-kongressen i gang igjen etter bombetrusselen

TRUSSEL: Joseph Blatter og resten av FIFA-delegatene er samlet for presidentvalg i Sveits. (Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMER / NTB Scanpix)
TRUSSEL: Joseph Blatter og resten av FIFA-delegatene er samlet for presidentvalg i Sveits. (Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMER / NTB Scanpix)

Bombetrusselen mot FIFA-kongressen i Zürich ble avblåst ved 13.30-tiden fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kunne representantene fra FIFAs 209 medlemsland returnere til kongressalen. Salen ble ryddet ved 12-tiden på grunn av bombetrusselen, og de mange personene som var til stede ble sendt til lunsjpause.

Sveitsisk politi har varslet at de vil komme med en uttalelse om bombetrusselen på et senere tidspunkt.

Allerede ved fredagens innledning av kongressen ble den forstyrret, da palestinske demonstranter stoppet FIFA-president Sepp Blatters tale. Palestinerne krever at Israel kastes ut av FIFA, en sak som skal stemmes over senere fredag.

Størst spenning knyttes det til presidentvalget i forbundet, som etter planen også skal skje fredag. Blatter stiller til omvalg for en femte periode, og hans eneste motkandidat er prins Ali bin al-Hussein av Jordan.

Personvernpolicy