Chelsea kronet som Premier League-mester

Eden Hazard og Chelseas supportere kunne juble for seriegull søndag. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)
Eden Hazard og Chelseas supportere kunne juble for seriegull søndag. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

Fem år etter forrige seriegull kunne Chelsea og manager José Mourinho igjen juble for å ha vunnet Premier League, tre runder før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen kom da Crystal Palace ble slått 1-0 på hjemmebane søndag. Eden Hazard scoret målet like før pause. Belgieren skaffet selv straffespark da han gikk i bakken i duell med to forsvarere. Skuddet plasserte han svakt rett på keeper Julián Speroni, før han gjorde det godt igjen ved å heade returen i mål.

– Vi fortjente å vinne serien, og i dag er alle i Chelsea glade. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på da jeg tok straffen, men jeg prøvde bare å få ballen i mål på returen. Jeg var litt heldig i dag, sa Hazard til Sky Sports.

Vant for fansen

Resten av kampen var langt fra noe fyrverkeri. Chelsea visste godt at 1-0 holdt, mens Crystal Palace ikke evnet å skape det helt store.

Seieren betyr at Chelsea er 16 poeng foran Manchester City og Arsenal, som til tross for at de har kamper til gode ikke kan ta igjen London-klubben.

– Det ble en tøff kamp i dag, og det var litt nervøst. Men vi kom oss over målstreken og er mestere. Det er fantastisk å kunne gi supporterne det første gullet på fem år, sa kaptein John Terry.

– Jeg kan ikke beskrive hvordan det er å vinne, vi har ventet en stund på dette. Det er noe jeg kommer til å huske når karrieren er over. Vi har kjempet hardt, og jeg er veldig stolt, sa Cesc Fàbregas.

Mourinhos åttende

Seriegullet er Chelseas femte i historien, og det fjerde i Premier League-epoken. De to første kom under Mourinho i 2005 og 2006, mens det forrige ble vunnet med nåværende Real Madrid-trener Carlo Ancelotti som sjef i 2010.

Chelsea har gjennom sesongen fått kritikk fra flere for å spille kjedelig fotball. Likevel er det kun Manchester City med 70 mål som overgår Chelseas 69 scoringer. I tillegg har laget sluppet inn færrest mål av alle med sine 27.

Tidligere denne sesongen vant Chelsea også ligacupen.

For Mourinho selv er tittelen hans åttende i seriesammenheng. I tillegg til de tre han nå har med Chelsea har han vunnet ligaen med Porto (2), Inter (2) og Real Madrid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden