Ronaldo svarte etter Barcelonas storseier

Lionel Messi og Ivan Rakitic jubler for mål mot Cordoba. Foto: Javier Barbancho (Reuters / NTB scanpix)
Lionel Messi og Ivan Rakitic jubler for mål mot Cordoba. Foto: Javier Barbancho (Reuters / NTB scanpix)

Cristiano Ronaldo gjorde hattrick da Real Madrid slo Sevilla 3-2. Dermed holder laget følge med serieleder Barcelona, som tidligere lørdag vant hele 8-0 over Cordoba.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sevilla var uten tap i sine 36 foregående hjemmekamper, men måtte lørdag gi tapt mot Ronaldo og Co.

Portugiserens to første scoringer kom i løpet av to munutter. Først headet han inn et innlegg, før han satte inn 2-0 da Javier Hernandez hadde stusset ballen videre inn i feltet.

Carlos Bacca reduserte på straffe like før pause, etter at Aleix Vidal var blitt lagt i bakken av Sergio Ramos.

Ronaldos hattrick ble fullendt da han scoret med en ny heading halvveis i annen omgang. Fra skrå vinkel klarte han akkurat å lure ballen rundt Sevilla-keeper Sergio Rico Gonzalez med et perfekt hodestøt. Victor Ibarro reduserte med tolv minutter igjen, men Real Madrid holdt ut og tok tre meget viktige poeng.

Storseier

Dermed holder laget følge med Barcelona, som tidligere lørdag valset over Cordoba.

Det til tross for at det sto 0-0 helt til 42 minutter var spilt. Da viste gjestene at de har et ekstra gir. Ivan Rakitic og Luis Suarez satte inn målene som gjorde at Barcelona ledet 2-0 til pause. Like etter hvilen headet Lionel Messi inn det tredje, før Suarez satte sitt annet mål for kvelden. Fra 0-0 til 4-0-ledelse tok det kun elleve spilleminutter.

Tolv minutter senere kom også Gerard Pique på scoringslisten. I kampens ti siste minutter scoret Messi og Suarez igjen, i tillegg til at Neymar omsatte et straffespark i mål. Dermed endte det i en meget imponerende 8-0-seier.

Stortapet gjorde at Cordobas teoretiske håp om å berge plassen er borte. Med tre kamper igjen å spille har tabelljumboen elleve poeng opp til sikker plass.

Tett duell

Tre runder før slutt har Barcelona 87 poeng. Real Madrid følger fortsatt to poeng bak, og trenger hjelp for å ta seriegullet.

Barcelona har to hjemmekamper igjen, mot Real Sociedad og Deportivo La Coruña. I tillegg venter et tøft borteopgjør mot Reals nabo Atlético Madrid. Real Madrid møter Valencia og Getafe hjemme, mens siste bortekamp spilles mot Barcelonas byrival Espanyol.

For 3.-plasserte Atlético Madrid endte hjemmekampen mot Athletic Bilbao uten scoringer. Det til tross for at vertene tre ganger satte ballen i mål. Samtlige forsøk ble avvinket for offside, men TV-bildene viste at minst ett av målene burde vært godkjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært