Celtic ble seriemester uten å spille

Ronny Deila jubler for seier over Dundee fredag. Dagen etter ble Celtic seriemestere uten å spille. Foto: Lee Smith (NTB scanpix)
Ronny Deila jubler for seier over Dundee fredag. Dagen etter ble Celtic seriemestere uten å spille. Foto: Lee Smith (NTB scanpix)

Ronny Deilas Celtic er seriemester i Skottland tre runder før slutt. Det ble klart da serietoer Aberdeen tapte 0-1 mot Dundee United lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv var Deila hjemme i Norge da lagets hans ble seriemester.

– Vi har oppnådd noe stort nå, ved å vinne ligaen for fjerde gang på rad. Og forhåpentligvis har vi mer i vente, sier Deila til klubbens nettsted.

Etter at laget hans innledet sesongen variabelt er det blitt bedre og bedre. Siden nyttår har kun én seriekamp endt i tap.

– Defensivt har vi vært utrolige hele sesongen, vi har knapt sluppet inn mål. Offensivt er vi blitt bedre og bedre. Vi har jobbet så hardt for dette, og nå kan vi begynne å tenke på neste sesong, sier Deila.

Press

Uten nabo Rangers i den øverste divisjonen var Celtic enorm favoritt til å vinne serien denne sesongen.

– Det er alltid mye press for å lykkes i denne klubben, og jeg venter mye av meg selv også, sier Deila.

Utover i sesongen har Deila blitt en stadig større publikumsfavoritt i Glasgow.

– Jeg vil gratulere fansen i dag, de har vært en stor del av dette. Jeg er veldig stolt over å lede en så fantastisk klubb som dette, sier den tidligere Strømsgodset-treneren.

Gjorde jobben

Deilas mannskap gjorde sin jobb ved å slå Dundee 5-0 fredag kveld. Dermed måtte Aberdeen vinne sin kamp for fortsatt å ha håp om å bli seriemester.

I stedet endte det i tre poeng til vertene etter at Robbie Muirhead scoret kampens eneste mål 13 minutter ut i kampen.

Dermed er all spenningen over. Deila og hans mannskap kunne juble for et nytt seriegull i nordmannens første sesong som manager i klubben. Med Stefan Johansen som en nøkkelspiller på laget har han også ledet laget til seier i ligacupen denne sesongen.

Neste runde venter nettopp Aberdeen på bortebane for Celtic, i en kamp hvor det nå kun er æren som står på spill.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært