Gerrard reddet Liverpool

Steven Gerrard ble matchvinner da Liverpool slo QPR 2-1 lørdag. Foto: Alex Morton (Reuters / NTB scanpix)

Steven Gerrards straffemiss så ut til å koste Liverpool seieren mot Queens Park Rangers, men kapteinen gjorde opp for seg med et hodestøt som ga de rødkledde 2-1 like før slutt.

Målet kan ha vært Gerrards siste på Anfield. Kapteinen forlater klubben til fordel for Los Angeles Galaxy etter sesongen.

– Det var en god heading. Ikke min beste, det var hodestøtet i mesterligafinalen (2005, da Liverpool vant). Det var tre viktige poeng, og vi må legge press på lagene over oss, sa Gerrard ifølge BBC.

Minutter før så det ut som om Gerrard skulle bli syndebukken for et sløsende Liverpool. Veteranen fikk sjansen fra straffemerket, men forsøket fra elleve meter var ukarakteristisk svakt, og keeper Robert Green reddet.

– Jeg ombestemte meg i oppløpet, og det er brudd på første regel når man tar straffer. Jeg bommet også forrige gang jeg gjorde det, sa kapteinen.

Svak markering

Da gjensto det ti minutter, og Leroy Fers utligning så ut til å gi QPR et verdifullt poeng i bunnstriden. Midtbanespilleren utnyttet meget svak markering i Liverpools forsvar da han styrte inn et innlegg.

Philippe Coutinho hadde gitt hjemmelaget ledelsen etter 19 minutter i første omgang.

Seieren gir Liverpool et lite håp om å ende blant de fire beste, selv om det skal veldig mye til for at det blir mesterligafotball på Anfield neste sesong.

QPR på vei ned

Liverpool skapte flere store sjanser, men som så ofte før slet laget med å finne nettmaskene.

Gerrard sa han håper å få en siste sjanse til å score på hjemmebane. Han spiller foran egne fans for siste gang mot Crystal Palace 16. mai.

– Vi har én kamp igjen, og jeg håper å komme på scoringslista. Hvis dette var mitt siste mål på Anfield er det greit, men jeg gir ikke opp, sier han.

For QPR skal det veldig mye til for å holde plassen i Premier League. Laget er nest sist med 27 poeng, og med tre kamper å spille er det seks poeng til trygg plass.