Chelsea ett steg nærmere gull etter sen seier

Chelsea-kaptein John Terry jubler etter å ha satt inn ledermålet. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)
Chelsea-kaptein John Terry jubler etter å ha satt inn ledermålet. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med onsdagens 3-1-seier over Leicester er det nå kun syltynn teori som kan frata Chelsea seriegullet i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med fire runder igjen å spille har laget 13 poeng ned til de to nærmeste forfølgerne, Manchester City og Arsenal. Siden sistnevnte har ytterligere én kamp igjen å spille, kan ikke Chelsea krones som seriemestere i Premier League riktig ennå.

Det er likevel liten tvil om hvor vinnertrofeet kommer til å havne. Mer tvil var det om hvor seieren skulle havne onsdag. Nedrykkstruede Leicester har fått nytt håp om å overleve etter fire strake seirer. Mot Chelsea tok de ledelsen på overtid i første omgang da Jamie Vardy serverte til Marc Albrighton, som omsatte sjansen i mål.

Ledelsen holdt seg ikke lenge. Chelseas aldrende reservespiss Didier Drogba nølte ikke da han fikk servert et godt innlegg fra Branislav Ivanovic etter 48 minutter.

Avgjørelsen kom da kaptein John Terry satte inn en retur etter et hjørnespark etter 79 minutter. Fire minutter senere trygget Ramires seieren med en flott scoring hvor han hamret ballen i krysset.

Dermed har Chelsea muligheten til å sikre seg seriegullet hjemme mot Crystal Palace i helgen. Leicester befinner seg fortsatt på trygg grunn, men med kun ett poeng til Sunderland på nedrykksplass.