Hull mot fornyet kontrakt

Michael Dawson feirer målet sitt mot Liverpool. Foto: Andrew Yates (Reuters)
Michael Dawson feirer målet sitt mot Liverpool. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Michael Dawsons scoring før pause sendte Hull et langt skritt mot fornyet kontrakt i Premier League. Liverpool må vinke farvel til mesterligaspill etter 0-1-tapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midtstopper Dawson scoret sitt første mål for Hull da laget trengte det som mest.

– Dette føles fantastisk. Folk har avskrevet oss, men nå er vi i ferd med å motbevise dem, sa 31-åringen etter kampen.

– Det spiller egentlig ingen rolle hvem som scorer målene. Det viktigste er at vi trengte tre poeng. Jeg synes vi gjorde en god kamp, tilføyde veteranen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers var skuffet.

– Vi fikk til noe spill, men truet dem aldri i deres eget straffefelt. Det er skuffende, og det samme gjelder baklengsmålet, sa han etter kampen.

Misbrukt mulighet

Liverpool kunne meldt seg på i kampen om en plass blant de fire beste med seier i tirsdagens hengekamp. Slik gikk det ikke. De røde fra Merseyside var bleke og skapte bare et fåtall sjanser mot et Hull-mannskap som kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk.

Mannskapet til Steve Bruce fikk betalt i form av tre meget kjærkomne poeng. Kampens eneste scoring kom 37 minutter ut i første omgang da et innlegg fra egyptiske Ahmed Elmohamady fant hodet til midtstopperveteranen Michael Dawson inne i feltet. Den tidligere Tottenham-kapteinen gjorde ingen feil alene med gjestenes keeper Simon Mignolet.

Liverpool-spiss Mario Balotelli forsøkte fortvilet å få assistentdommeren til å løfte flagget, men italieneren opphevet selv offsiden. Balotelli hadde for øvrig en ny blytung kveld i Liverpool-drakta. 24-åringen fikk lite eller ingenting til.

Fikk pusterom

Med tirsdagens seier har Hull nå fem lag bak seg på tabellen. Ned til Sunderland under streken skiller det nå fire poeng. Det er langt fra betryggende for mannskapet til Steve Bruce, som skal ut mot blant andre Manchester United, Arsenal og Tottenham i sesongavslutningen.

Muligheten for å berge plassen er samtidig i aller høyeste grad til stede.

For Liverpool synes det meget vanskelig å skulle ta igjen de fire lagene som er sikret mesterligaspill til høsten. Opp til Manchester United på fjerdeplass skiller det syv poeng når fire serieomganger gjenstår.

Personvernpolicy