Sherwood fikk revansje mot Tottenham

Tim Sherwood ledet Aston Villa til seier over sin tidligere arbeidsgiver Tottenham. Foto: Darren Staples (Reuters)

Tim Sherwood fikk bare lede Tottenham i et halvt år. Søndag kunne han smile da han ledet Aston Villa til en viktig 1-0-seier over gamleklubben.

Formspissen Christian Benteke sørget for at nedrykkstruede Villa fikk med seg tre meget viktige poeng hjem fra London. Målet belgieren scoret etter 35 minutter var hans åttende på seks kamper.

Målet skulle vise seg å bli kampens eneste. Aston Villa fikk Carlos Sánchez utvist med to gule kort på overtid, men det var kun et lite Skår i gleden. For seieren betyr at laget nå har seks poengs klaring ned til nedrykksplassene.

– Vi gjorde en god kamp mot QPR i midtuka, og vi fortsatte formen her i dag. Jeg synes vi fortjente å vinne, sa Sherwood etter kampen.

Han måtte forlate Spurs i sommer da Mauricio Pochettino ble hentet inn som manager, men nektet å hovere etter kampen.

– Jeg synes Pochettino har gjort en god jobb. Om ikke Spurs hadde gitt meg sjansen sist sesong, så hadde jeg ikke fått sjansen til å lede Aston Villa til seier her i dag, svarte han diplomatisk.

Snudde til seier

Også Leicester kunne juble for tre uhyre viktige poeng lørdag. Borte mot West Bromwich utlignet midtstopper Robert Huth til 2-2 etter 82 minutter. Og på overtid ble James Vardy den store helten da han satte inn seiersmålet.

– Måten vi startet kampen på gjorde at seier virket usannsynlig. Men vi klarte å skjerpe oss, og etter pause spilte vi godt. Vi fortjente tre poeng, for vi stoppet aldri å tro på at dette skulle være mulig, sa manager Nigel Pearson.

Leicester er fortsatt helt sist på tabellen. Men opp til Hull på trygg grunn er det nå kun tre poeng, etter at Hull tapte 0-2 i Southampton. Mål av James Ward-Prowse og Graziano Pellè sørget for at Steve Bruce' mannskap fortsatt er i trøbbel.

Kjapt hat trick

Kun poenget over Hull befinner Sunderland seg. Mot Crystal Palace var et mørkt kvarter etter pause nok til at det endte i et flaut 1-4-tap. Gjestene fra London scoret alle målene sine mellom det 48. og 63. spilleminutt. Først ved Glenn Murray, så scoret Yannick Bolasie et ekte hat trick på elleve minutter. På overtid satte Connor Wickham inn trøstemålet.

– Vi må virkelig skjerpe oss før neste kamp, for dagens prestasjon var ikke god nok, slo Sunderlands ferske sjef Dick Advocaat fast.

Også i oppgjøret mellom West Ham og Stoke kom det mål på overtid. Vertene så ut til å gå mot tre poeng etter en tidlig scoring av venstreback Aaron Cresswell, men på overtid utlignet Mauro Arnautovic for Stoke.