Rangers og Zuccarello vant divisjonen

Mats Zuccarellos lagkamerat Rick Nash scoret sitt 41. mål i årets grunnspill i NHL i torsdagens kamp mot Minnesota Wild i Xcel Energy Center. Foto: Brace Hemmelgarn (USA TODAY Sports)

New York Rangers tok to nye poeng på veien mot NHL-sluttspillet da Minnesota Wild ble slått 3-2 skjærtorsdag. Med seieren sikret klubben førsteplassen i Metropolitan-divisjonen.

Mats Zuccarello havnet ikke på scoringslisten denne gangen, men nordmannen hadde mye istid, ikke minst i overtall ved flere anledninger.

Det var gjestene fra New York som kom best i gang i Xcel Energy Center i Saint Paul. Dominic Moore sørget for 1-0 allerede etter drøye to minutters spill i den første perioden. Fem minutter før den første hvilen la storscoreren Rick Nash på til 2-0 med et frekt skudd fra nesten død vinkel. Minnesota utlignet til 2-2 fem minutter ut i siste periode, men Rangers svarte umiddelbart da J.T. Miller var borti pucken like foran buret og sikret vinnermålet bare minuttet senere.

Svenske Henrik Lundqvist som kom tilbake fra skade forrige uke, sto som en levende vegg i Rangers-buret resten av perioden.

Klubbrekord

Mats Zuccarello har 40 målpoeng i grunnspillet denne sesongen. 27-åringen står bokført med tre mål på sine seks siste kamper og åtte målpoeng på de siste åtte kampene.

Etter torsdagens seier befestet Rangers posisjonen helt i teten i NHL, og har sikret seieren i Metropolitan-divisjonen med 105 poeng. Bare Anaheim Ducks er bedre i ligasystemet med 107 poeng, men med to flere spilte kamper.

Det drar seg virkelig til i grunnspillet, og en rekke lag kjemper med nebb og klør for å sikre avansement. Rangers har imidlertid hatt en strålende sesong og ble klar for sluttspillet allerede for en drøy uke siden.

Klubbens 26 triumfer på borteis i grunnspillet denne sesongen er klubbrekord.

Fem kamper igjen

Neste kamp for Zuccarello og Rangers er hjemme i Madison Square Garden mot New Jersey Devils på lørdag og mot Espen «Shampo» Knutsens gamle klubb Columbus Blue Jackets samme sted på mandag.

De siste tre kampene i grunnspillet går på borteis mot Devils igjen på tirsdag, hjemme mot Ottawa Senators på torsdag og i hovedstaden mot Washington Capitals neste lørdag.