Kristoff vant sammenlagt etter sterk tempoetappe

Alexander Kristoff, her fra et tidligere ritt, sikret seg sammenlagtseieren i De Panne-rittet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Alexander Kristoff, her fra et tidligere ritt, sikret seg sammenlagtseieren i De Panne-rittet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Alexander Kristoff sikret seg sammenlagtseieren i De Panne-rittet torsdag med en imponerende tredjeplass på den avsluttende tempoetappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ledet rittet sammenlagt etter å ha spurtet til seier på de tre første etappene. Det var spådd at han skulle få det tøft med å holde på ledelsen på den 14,5 kilometer lange tempoetappen. Men Kristoff holdt unna for forfølgerne, og sikret seg dermed sammenlagtseieren på imponerende vis.

– Jeg klarte å holde et jevnt godt tempo hele veien. Det var godt å hele tiden få gode tilbakemeldinger på øret fra sportssjefen. Dette var kanskje min beste tempoetappe noensinne, sa Kristoff i seiersintervjuet.

– Det er kanskje mulig å se på TV-bildene at jeg ikke har syklet så mange tempoetapper. Men denne var jeg veldig fornøyd med, la Katusja-rytteren til.

På pallen

På den avsluttende tempoetappen ble Kristoff nummer tre, kun slått av Bradley Wiggins og Stefan Küng. I mål var nordmannen 18 sekunder bak etappevinner Wiggins.

Det var hans niende seier denne sesongen. Den åttende kom da han vant rittets tredje etappe med én millimeter tidligere torsdag.

Belgiske Stijn Devolder og danske Lars Ytting Bak lå nærmest Kristoff i sammendraget før den avsluttende tempoetappen. De to hadde 22 og 23 sekunder å hente inn. Isteden økte Kristoff avstanden ned til de to.

– Før start var jeg litt usikker på om ledelsen var stor nok. Men jeg klarte heldigvis å holde unna.

Favoritt på søndag

Kristoff vant 23 sekunder foran Devolder. Wiggins klatret opp til 3.-plass sammenlagt etter seieren på tempoetappen, 42 sekunder bak nordmannen.

Svein-Erik Bystrøm endte til slutt som nummer 13, 1.30 min. bak treningskamerat Kristoff.

Neste oppgave for 27-årige Kristoff er det prestisjefylte Flandern rundt søndag. Der er han nå definitivt å regne som en seierskandidat. Skulle han klare å vinne blir han den tredje i historien som vinner rittet etter å ha vunnet i De Panne først.

– Jeg føler at formen er bra nå. Så får jeg bare håpe at beina er bra også på søndag, avsluttet nordmannen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden