Meny

Chelsea cruiset inn til seier i ligacupfinalen

Diego Costa scoret sitt første mål for Chelsea i en annen turnering enn Premier League. Det gjorde han da han la på til 2-0 i ligacupfinalen, som også ble sluttresultatet. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham slet med å finne fram til finspillet på Wembley. Klubben måtte se seg slått 2-0 av byrival Chelsea i ligacupfinalen søndag.

Spurs har vært i god form den siste tiden, mye takket være Harry Kane, men søndag kladdet det for Tottenham.

For utenom et frisparkskudd i tverrliggeren fra Christian Eriksen, slet Tottenham med å komme til de store sjansene. De manglet sprut offensivt, og det utnyttet et effektivt og kynisk Chelsea-lag.

– Først vil jeg gratulere Chelsea med seieren. Jeg vil også gratulere mine spillere, de spilte veldig bra. Vi kjempet til slutten, og det var viktig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampen.

John Terry og Diego Costa scoret målene som ga Chelsea tittelen.

– Jeg er veldig glad. Spillerne mine var fantastiske. Finaler er ikke for å spille, de er for å vinne. Vi hadde ikke problemer. De hadde et par sjanser, men ikke noe annet, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Les også: Flotte langskudd avgjorde for Liverpool

Kapteinen scoret først

Store deler av første omgang var en stillingskrig. Lagene følte på hverandre, det var tøffe dueller og irritasjon, men sjansene uteble på en søkkvåt gressmatte, frem til kaptein Terry dukket opp.

Et frispark ble slått inn i 16-meteren. Tottenham-forsvaret sto passivt på femmeteren og Danny Rose bommet på sin klarering på første stolpe. Venstrebacken stusset ballen videre i feltet, og den landet i beina til veteranen Terry. Skuddet traff Eric Dier, noe som utspilte Hugo Lloris og sørget for 1-0 like før pause.

– Det var det første trofeet denne sesongen, og det er massivt. Det kan bli starten på noe veldig bra, men vi har ligaen å fokusere på. Jeg føler vi håndterte kampen og presset bra, sa Terry.

Costa-scoring

Etter overgangen fra spansk til engelsk fotball har Premier League-toppscorer Diego Costa scoret 17 mål for Chelsea, men ingen hadde kommet i andre turneringer enn ligaen.

Trolig smakte det ekstra godt for fansen, Chelsea-manager José Mourinho og Costa selv, da hans første scoring i andre turneringer for klubben kom i selveste ligacupfinalen. Spanjolen sikret klubben sin en trygg tomålsledelse med sin scoring etter 56 minutter. Spissen banket til fra skrå vinkel, og ballen gikk i mål via Kyle Walker.

Mourinho fikk finalen inn i det sporet han ønsket, og serielederen kontrollerte inn til seier. Triumfen var portugiserens første pokal over sesonger. Forrige turneringsseier for Chelsea var i europaligaen i 2013-sesongen.

– Jeg er en unge på 52 år som elsker å vinne. Jeg gleder meg over dette. I dag er jeg som en far som har sett sine sønner glede med på banen, sa Mourinho.

Populært