Meny

Flotte langskudd avgjorde for Liverpool

Liverpool-spillerne jubler for scoring i 2-1-seieren over Manchester City. Foto: Phil Noble (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To flotte langskudd fra vikarierende kaptein Jordan Henderson og brasilianske Philippe Coutinho ga Liverpool 2-1-seier over Manchester City i Premier League søndag.

City greide ikke å utnytte at Chelsea var opptatt med ligacupfinale til å ta seg opp i ryggen på London-klubben. I stedet slo Liverpool tilbake etter sin skuffende europaligaexit torsdag og tok seg for alvor inn i kampen om mesterligaplass.

Allerede fra start fikk publikum på Anfield merke at Liverpool ikke hadde tenkt å gi slipp på sin sterke hjemmestatistikk mot den regjerende seriemesteren. City har ikke vunnet der på sine 13 siste forsøk.

Før det var spilt ti minutter var ballen i nettet bak Joe Hart for første gang, men Adam Lallanas volleyskudd ble annullert på grunn av en hårfin, men korrekt offsideavgjørelse.

Ett minutt senere kunne hjemmepublikum juble. Hendersons kanonskudd fra 20 meter havnet i krysset.

Les også: Chelsea cruiset inn til seier i ligacupfinalen

Forvarsel

City lot seg ikke ryste og overtok initiativet i kampen. Sergio Agüeros stolpeskudd etter en forsvarsfeil var bare et varsel om det som skulle komme. Gjestene taklet hjemmelagets høye press godt og utlignet etter flott spill i det 25. minutt.

David Silva og Agüero sto for forarbeidet, Edin Dzeko for avslutningen.

Begge lag hadde gode sjanser i slutten av første og begynnelsen av annen omgang, men etter hvert begynte Coutinho å herje i mellomrommet i den grad at City-trener Manuel Pellegrini byttet ut Dzeko med James Milner og la om fra 4-4-2 til 4-5-1 for å tette igjen.

Som i fjor

Lallana fikk et nytt mål korrekt annullert. Martin Skrtel var i offside da han nikket et frispark ned til ham, men City skulle ikke slippe unna. Et kvarter før slutt fikk Coutinho drømmetreff fra distanse, og ballen føk inn i lengste hjørne. Dermed ble han som i fjor matchvinner mot City på Anfield.

Liverpool er ubeseiret i serien siden 14. desember og tok seg opp til 5.-plass på tabellen, rett bak mesterligaplassene.

City er på sin side ytterligere på etterskudd i gullkampen mot Chelsea. Det skiller nå fem poeng i favør av José Mourinhos menn, som også har en kamp mindre spilt.

Populært