Landslagsledelsen har ingen indikasjoner på at Bjørgen er syk

Ingenting tilsier at Marit Bjørgen (34) er syk, selv om hun gikk et av sine aller dårligste skirenn på lang tid under 15-kilometeren i Falun-VM lørdag. Likevel står hun over lagsprinten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjetteplass og hele 1.33,2 minutter bak vinneren Therese Johaug er ikke hverdagskost for den seiersvante 34-åringen.

– I dag var jeg ikke god nok. Jeg hadde ikke en kropp som spilte på lag. Det var greit fra start av, men da Johaug kjørte opp farten opp Mördarbakken på annenrunden hadde jeg ingenting å svare med. Jeg fikk fort stive bein, og da jeg skiftet til skøyteski skjønte jeg hvilken vei dette bar.

– Er du frisk?

– Jeg er frisk. Det var bare en dag der kroppen ikke spilte på lag.

Maiken Caspersen Falla er allerede tatt ut til lagsprinten søndag. Planen var at Bjørgen skulle gå den øvelsen også.

Marit Bjørgen har bestemt seg for å stå over søndagens lagsprint. Dermed blir det norske laget Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

Bjørgens plan har hele tiden vært å gå lagsprinten og dermed alle seks øvelsene i mesterskapet, men den planen ble endret etter den skuffende og overraskende svake 6.-plassen under lørdagens 15 kilometer skiathlon.

Ikke superfornøyd

– Når hadde du sist en slik dag? Det må være lenge siden?

– Ja, men det er en del av gamet. Det er mye som skal klaffe for at det skal gå bra.

– Hva var forskjellen fra sprinten på torsdag?

– Jeg var ikke helt superfornøyd med følelsen torsdag heller, men da blir det gått 1,5 kilometer. I dag er det mye lenger med høyere fart over tid.

Det var ikke bare blant allmuen at det ble mumlet over at Bjørgens svake sjetteplass var langt mer overraskende enn førsteplassen til Therese Johaug. Allerede i det første ordentlige rykket så vi tendensen til at Bjørgen ikke hadde noen mulighet til å holde følge.

– Jeg er litt overrasket over at det skjedde såpass tidlig. Hvis det skjer noe med Marit er det som regel etter skibyttet. Nå slapp hun allerede på klassisken. Det var litt tidligere enn vi hadde håpet og trodd, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

Ikke toppform

Basert på det som er skjedd hittil i mesterskapet, er det ting som tyder på at Bjørgen ikke har funnet igjen den toppformen hun hadde under Tour de Ski. Da virket hun bunnsolid og supersterk.

– Kan det være at hun ikke er helt frisk? Landslagstrener Kristiansen hadde følgende oppfatning om det:

– Vi har ingen symptomer på at hun ikke er frisk. Vi går bare ut fra at hun hadde en fysisk dårlig dag. Slikt kan skje.

– Bjørgen antydet at tross seier så var ikke følelsen på topp under sprinten torsdag heller?

– Hun var bra på onsdag, sa hun, men ikke så bra på torsdag. Det kan svinge litt. Vi får ta en prat i ettermiddag når vi får roet oss litt ned, sa Kristiansen.

Kristiansen var også inne på at Bjørgen kanskje ikke var helt restituert etter torsdagens sprint.

– En slik belastning henger lenger i om man ikke er i tipp topp form.

Personvernpolicy