TV 2-ekspert spår Kriukov som sprintmester

Fredrik Aukland tror Ola Vigen Hattestad blir en skummel mann på VM-sprinten. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Fredrik Aukland tror Ola Vigen Hattestad blir en skummel mann på VM-sprinten. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Fredrik Aukland mener Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal er de to norske som er best i stand til å gi russeren Nikita Kriukov kamp om dagens sprintgull i Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2-eksperten og den tidligere sveitsiske landslagstreneren spår et bikkjeslagsmål uten like på Lugnet skistadion under VMs åpningsøvelse.

– Jeg tror det handler om å holde seg på beina. Som alltid i sprint blir det en tøff kamp, og når det er mesterskap blir det enda mer nerver og da er Ola Vigen Hattestad en mesterskapsløper som kan overraske. Jeg tror Ola kommer til finalen, og jeg tror at Eirik Brandsdal er i så god form at han vinner om han holder seg unna uhell. Men det er usikkert om han klarer det, og min favoritt er Nikita Kriukov.

– Hvorfor det?

– Fordi Kriukov etter min mening er den raskeste i en klassisk stakespurt. I den løypa og de forholdene som er her, mener jeg han har de beste forutsetningene til å være raskest. Så gjenstår det å se om han er der han skal være, altså om han er i god nok form, sier Aukland om han som vant den klassiske sprinten i VM i Val di Fiemme for to år siden.

Da ble for øvrig Petter Northug nummer to.

Les også: Hattestad ble for ivrig etter OL-gullet

Utfordrere

– Hva med brødrene Northug?

– Jeg tror Petter skal være fornøyd om han kommer til finale, og jeg tror Tomas er en «underdog» som kan overraske, men dette er VM og jeg tror på dem med mer rutine, og derfor sier jeg at de to andre norske er større favoritter akkurat under denne sprinten.

– Når blir sprinten avgjort? I den siste bakken eller på oppløpet?

– Jeg tror oppløpet vil avgjøre. Jeg tror at vi får se en ordentlig duell helt til siste meter.

Les også: Aukland holder Northug som utfordrer

Holder på Bjørgen

I likhet med de fleste tror Aukland på norsk suksess i kvinneklassen. Bildet er enklere der enn i herreklassen.

– Ja, dessverre vil jeg si. Jeg tror at vi får fire norske i finalen, og det vil ikke overraske meg om vi får fem. Grunnen til at jeg sier fire, er at statistikken sannsynliggjør at en av de fem får et uhell underveis. Jeg tror at de norske vil dominere heatene. Så tror jeg at Marit Bjørgen, som i Östersund, vil ligge litt bak i kvart- og semifinalen og komme for fullt i finalen. Jeg tror hun vil gå bedre og bedre etter hvert, og i finalen vil hun gå ifra og vinne med flere meter.

Les også: Storfavoritten Bjørgen

– Fordi?

– Fordi løypa er nesten fire minutter lang og at utholdenheten og kapasiteten teller så mye.

Fredrik Aukland håper også på et blågult finaleinnslag.

– Jeg håper at Stina Nilsson kan være med å utfordre. Det hadde vært gøy å få henne med. Hun har god kapasitet, men hun er ung og jeg er usikker på om hun vil takle presset på hjemmebane.

Oversikt: Her er hele programmet for Ski-VM i Falun

Personvernpolicy