Kun sykdom kan endre sprintlaget

Arild Monsen fikk mange spørsmål om hvorvidt han har tatt ut riktig lag til åpningssprinten i Falun-VM. Det er treneren trygg på. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Arild Monsen fikk mange spørsmål om hvorvidt han har tatt ut riktig lag til åpningssprinten i Falun-VM. Det er treneren trygg på. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Arild Monsen er trygg på at han har tatt ut de beste løperne til torsdagens sprint i ski-VM. Det blir ingen endringer denne gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug, Tomas Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal skal gå torsdagens sprint for Norge i Falun. Herretrener Arild Monsen tviler ikke på sitt eget lag, selv om Finn Hågen Krogh (24) vant den klassiske sprinten i Östersund.

– Det er kun sykdom som kan endre på laget. Det er selvsagt gøy å se at Finn Hågen er i form, men VM-døren ble lukket etter NM på Røros. Det er både han og de andre på laget innforstått med, sier Monsen til NTB.

Les også: Interessen for langrenn stuper i Europa

– Du gjorde endringer på laget tett opp mot OL-sprinten i Sotsji i fjor, der nettopp Krogh ble vraket i tolvte time. Det kommer ikke til å skje nå?

– Nei, det er en vesentlig forskjell på det som skjedde da og situasjonen vi har nå. Den gang var ikke Finn Hågen i den formen vi håpet på under OL, mens Ola viste kanonform. I år er det ingen av dem som har fått klarsignal som har vist at de ikke er i form, forklarer Monsen.

Les også: VM-starten i fare for svensk langrennsduo

Kunne kjempet om medaljer

Likevel innrømmer han at det er spesielt at Norge hadde tre sprintere i den klassiske finalen fem dager før VM som ikke skal gå i mesterskapet.

– Ja, det er selvsagt spesielt. Men det er gledelig at vi har mange i form. Jeg tror det er flere som kunne kjempet om å komme på pallen her, men vi har kun fire plasser, og jeg håper virkelig jeg har tatt ut de fire som er best, sier Monsen videre.

Sondre Turvoll Fossli (4.-plass i Östersund) er uansett førstereserve til sprinten.

– Finn Hågen har tatt dette veldig fint. Han har forståelse for uttaket, hevder Monsen.

Les også: Sykdom i Sveriges VM-leir

Håper å se Krogh senere i VM

Med formen Krogh viser nå håper sprinttreneren at finnmarkingen skal få sjansen senere i mesterskapet. Krogh var også aktuell til lørdagens skiathlon (30 kilometer fellesstart med skibytte), men også der ble han valgt bort.

Neste mulighet for formløperen er søndagens lagsprint. Der kjemper han mot Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Anders Gløersen om en plass på laget.

– Teamsprinten er noe vi diskuterer kontinuerlig. Det er flere usikkerhetsmomenter, og vi må se an formen til Martin etter lørdagens konkurranser, sier herrelandslagets trener Trond Nystad.

Les også: Nystad: – Pilen peker rett vei for Sundby

Fredrik Bendiksen skal holde den norske vm-troppen frisk:

Personvernpolicy