Meny

Sjokkfall i kombinasjonsutforen

Ondrej Bank falt stygt i målhenget i kombinasjonsutforen søndag. Foto: Erich Schlegel (USA Today Sports)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ondrej Bank fra Tsjekkia pådro seg hjernerystelse og kuttskader i ansiktet da han falt stygt i målhenget under søndagens kombinasjonsutfor i alpin-VM.

Både tilskuere i bakken og TV-seere verden over fryktet det verste da Bank mistet kontrollen, slo hodet i bakken og skled over mål før han ble liggende urørlig.

34-åringen ble dekket til mens førstehjelpspersonell behandlet ham. Musikken i målområdet ble slått av, og plutselig var den gode stemningen erstattet av sjokkert stillhet.

Etter en stund opplyste speaker at Bank var ved bevissthet igjen og kunne bevege armer og bein. Den uheldige alpinisten ble fraktet bort i pulk for videre behandling, og rennet kunne starte igjen etter ti minutter pause.

– Han har kutt i ansiktet, men han er våken og besvarer spørsmål på en logisk måte, sa John Dakin som er talsmann for arrangøren.

Bank ble nummer tre i kombinasjonen i Kitzbühel for to uker siden, og han var rett bak Kjetil Jansrud på passeringstidene før han mistet kontrollen i skyggepartiet rett før det spektakulære Red Tail-hoppet rett før mål.

Les også: Jansrud leder superkombinasjonen

Han falt rett før hoppet, var borti sikkerhetsnettet og skled over mål. Han ble notert for 25. beste tid, men ble senere diskvalifisert for å ha vært utenfor løypa. Uansett kunne han selvsagt ikke kjørt slalåm senere søndag.

– Ingen har lyst til å se noe slikt. Jeg håper det går bra med ham. Det er vanskelig å ha en god følelse når slikt skjer, sa Jansrud, som var best i utfordelen.

Populært